detector.media
10.10.2012 18:57
«Пульс Києва» відродився як агітаційний дайджест Горбаля. Екс-працівники вимагають виплат заборгованостей
«Пульс Києва» відродився як агітаційний дайджест Горбаля. Екс-працівники вимагають виплат заборгованостей
Нове видання вже не має відношення до видавництва «Медіа поінт», запевняє Горбаль

Первинна організація незалежної профспілки «Захист праці», створена частиною колективу закритої газети «Пульс Киева», занепокоєна відновленням випуску видання зі схожою назвою. Про це йдеться в заяві профспілки.

 

За словами Віталія Дудіна, керівника юридичного департаменту профспілки «Захист праці», газета під назвою «Інформаційний дайджест "Пульс Києва"» нині безкоштовно роздається в Києві як агітаційна продукція кандидата в народні депутати Василя Горбаля.

 

 


 

 

Сайт і однойменна безкоштовна газета «Пульс Киева», що створювалися видавництвом ТОВ «Медіа поінт», вийшли на ринок у 2008 році. Як ідеться в заяві профспілки, видання від самого початку пов'язували з колишнім представником Партії регіонів Василем Горбалем (зараз кандидат-самовисуванець у виборчому окрузі №221) і такий зв'язок не заперечувався керівництвом підприємства.

 

У 2009 році інвестори газети відмовилися від подальшого фінансування проекту, а нових інвесторів знайти не вдалося. Тоді директор видавця видання ТОВ «Медіа поінт» Олег Лисенко підтвердив інформацію про небажання власників фінансувати проект та про затримку зарплатні.

 

Газета припинила випуск, а весь штат було звільнено без виплати вихідної допомоги і заборгованості по зарплаті за три останні місяці роботи, стверджують у профспілці. За словами пана Дудіна, заборгованість колективу із 60 осіб складала близько 200 тис. гривень. Тоді була створена профспілка видання, і частина співробітників звернулися до суду. Зокрема, редактор видання Світлана Цибульська виграла суд першої й апеляційної інстанцій: відповідно до судового рішення їй мають виплатити борг із зарплати на суму 4,1 тис. грн і компенсацію за порушення строку розрахунку на суму 13,4 тис. грн. Із цих грошей стягнено лише 1 тис. гривень: державні виконавці повідомили, що підприємство не має коштів.

 

«Яким було здивування, коли ми дізнались, що газета "Пульс Києва" відновила свій випуск на час передвиборної кампанії. Замовником газети вказаний кандидат у народні депутати України Василь Горбаль, а наклад складає 10 тис. примірників. Відповідальний за випуск - Дорошенко О.М. На сайті також стоїть передвиборний банер пана Горбаля. Отже, фактично господарська діяльність ТОВ "Медіа поінт" відновлена, оскільки на її рахунки надходять кошти від замовника. Ситуація є кричущим порушенням Кодексу законів про працю: адже згідно з ним усі надходження на рахунки підприємств мають спрямовуватися на оплату праці», - переконана Світлана Цибульська.

 

А Віталій Дудін вважає, що ТОВ «Медіа поінт» обов'язково мало повідомити працівників про надходження коштів на свої рахунки: «Адже зрозуміло, що замовлення принесло нові кошти, які першочергово мають спрямовуватися на виплату зарплат». За його словами, підприємство «Медіа поінт» не ліквідоване і всі документи щодо заробітних плат мають зберегтись у бухгалтерії. Тому профспілка закликає журналістів сприяти в поширенні цієї інформації, бо саме так, на думку пана Дудіна, можна привернути увагу до цієї справи.

 

Однак сам Василь Горбаль у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що у Києві розповсюджується газета «Інформаційний дайджест "Пульс Києва"», яка, за його словами, не має жодних посилань на юридичних осіб, які займались випуском «Пульсу Києва».

 

«Я розумію, що був судовий позов між працівниками цього видання та керівником Олегом Лисенком. Ця справа лежить у цій площині. А в цьому випадку (з газетою «Інформаційний дайджест "Пульс Києва"» - ТК) було замовлення, і все», - сказав пан Горбаль.

 

Довіреність на торгову марку «Пульс Києва» має Костянтин Трифоненко. У коментарі «Детектор медіа» він зазначив, що не має жодного відношення до «Медіа поінту». Однак йому відомо, що колишньому директору компанії Олегові Лисенку було залишено апаратуру на 100 тис. гривень: «Чому він не розрахувався з людьми, я не знаю. Тому страйковому комітету в першу чергу потрібно звертатися саме до нього».

 

Василь Горбаль також зазначив, що дав доручення провести зустріч із колективом видання, щоб владнати ситуацію із заборгованістю. За його словами, «Пульс Києва» був особистим проектом його однокурсника Олега Лисенка, який звертався до Василя Горбаля з проханням фінансової допомоги у веденні цього проекту. «Потім через кризу усі безкоштовні газети закрились. Певні претензії до його (Олега Лисенка) керування були, але до друзів претензії пред'являти тяжче за все», - сказав пан Горбаль. «Ми будемо виходити із цієї ситуації. Я завжди відповідаю за своїх однокурсників. Ми маємо зрозуміти, яка наразі є заборгованість.», - додав пан Горбаль.

 

Пан Горбаль також висловив здивування, що проблемне питання піднімають тільки зараз, адже сайт і саме видання виходять вже більше місяця.

 

«Детектор медіа» готова надати слово Олегові Лисенку, з яким поки не вдалося зв'язатися.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY