detector.media
08.10.2012 13:12
Медіагрупа UBG пропонує купити свої канали холдингам «1+1» та «Медіа Група Україна»
Медіабізнес групи оцінюється у $ 12 млн

Пропозицію щодо купівлі каналів медіанапрямку Ukrainian Business Group (телеканали Business, Ukrainian Fashion, «A-One Україна», Dobro TV і Z) було надіслано близько 100 претендентам, серед них російські та українські медіагрупи, зокрема це «1+1» та «Медіа Група Україна». Про це «Детектор медіа» розповів керівник медіанапряму компанії UBG Артем Ткачов.

 

За його словами, переговори наразі тривають. Продаж пов'язаний зі зменшенням фінансування. «Ми, якщо чесно, планували розвивати канали ще найближчі два роки. Але, на жаль, не все складається так як планувалося», - сказав пан Ткачов. Медіабізнес групи він оцінює у $ 12 млн.

 

Артем Ткачов також запевнив, що на час продажу каналів у роботі колективів змін не планується.

 

Нагадаємо, що загальна сума інвестицій у медіанапрям, за словами пана Ткачова, становила близько $ 16 млн, з яких велика частина - технічне забезпечення.

 

Нещодавно в медіанапрямку корпорації UBG відбулися суттєві звільнення. Після першої хвилі звільнень загалом у медіанапрямі корпорації працювало 255 осіб, після другої співробітників залишилося 140.

 

За інформацією джерел газети «Коммерсантъ. Украина», власник Ukrainian Business Group (UBG) Руслан Демчак розпродає свій бізнес. Найдорожче він оцінює канал Business, пропонуючи купити його за $ 10 млн. «Для каналу Business відбудували нову студію на колишньому майданчику MTV Ukraine, закупили обладнання - це мінімум $ 2-3 млн. Загальні вкладення могли досягти $ 5 млн. А його утримання обходиться в $ 200-300 тис. в місяць - тільки на супутникову та кабельну трансляцію і оплату праці персоналу», - коментував газеті видавець галузевого журналу Mediasat Олександр Глущенко. Телеканал Ukrainian Fashion оцінений в $ 1 млн, A-One і Dobro TV - по $ 500 тис. «Ці канали дісталися групі фактично по вартості ліцензії - кілька десятків тисяч доларів, їх утримання обходиться в $ 50-60 тис. щомісяця», - оцінив пан Глущенко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY