detector.media
05.10.2012 15:57
Журналісти ДТРК «Крим» стверджують, що СБУ перешкоджала їм знімати обшук. СБУ спростовує
А керівник телекомпанії каже, що для сюжету немає інформаційного приводу

5 жовтня співробітники Служб безпеки України, які проводили обшук в офісі паливно-енергетичному комплексі «Сучасник» в Сімферополі, заламали руки оператору ДТРК «Крим», потім закрили його в кімнаті і забрали техніку. Про це повідомляють «Аргументам недели - Крым».

 

Як розповіла журналіст кримськотатарської редакції ДТРК «Крим» Сусанна Халілова, знімальна група телеканалу направилась на місце події, як тільки стало відомо про обшук.

Як відомо, керівником ПЕК «Сучасник» є відомий кримський бізнесмен Ленур Сеттаров.

 «Приїхавши, ми хотіли взяти коментар у юриста компанії про те, що відбувається», - повідомила Халілова, однак, за її словами, журналістів не пустили на територію «Сучасника» і заборонили зйомку.

 

«Пізніше нам через вікно все-таки вдалося записати на відео коментар представника компанії, однак це не сподобалось працівникам правоохоронних органів», - повідомила журналіст. Після цього, за її словами, співробітники СБУ заламали руки відеооператору і затягли його в кімнату. Через деякий час, оператора випустили, однак відеокамеру з відзнятим матеріалом не повернули.

 

Водночас, як повідомив «АН-Крым» старший редактор ТО кримськотатарських програм ДТРК «Крим» Шевкет Ганієв, співробітники телерадіокомпанії вже звернулися в міліцію за фактом перешкоджання співробітникам редакції їх професійній діяльності.

 

У мережі Facebook з'явилася інформація про те, що керівництво ДТРК «Крим» забороняє ставити в ефір сюжет про обшук «Сучасника». «Керівництво ДТРК "Крим" вже оголосило про заборону на показ в кримськотатарських новинах обшуку СБУшників в "Сучаснику"», -  написав шеф-редактор новин телеканалу ATR Осман Пашаєв.

 

Генеральний директор ДТРК «Крим» Степан Гулеватий у коментарі «Детектор медіа» повідомив, що зі знімальною групою, яка їздила знімати обшук, все гаразд. «Журналіст, оператор і техніка на місці. Все гаразд», - сказав він. На запитання «Детектор медіа», чи вийде сюжет про це в ефір, пан Гулеватий сказав: «Для новини тут немає інформаційного приводу. Є тільки бажання роздути скандал».

 

Шевкета Ганієва підтвердив «Детектор медіа», що зі знімальною групою все добре. За його словами, оператора протримали в кімнаті не довго, приблизно півгодини. Він сказав, що сюжет про обшук готується. «Ми готуємо матеріал, ще збираємо інформацію. Сюжет рано чи пізно вийде в ефір», - сказав старший редактор ТО кримськотатарських програм ДТРК «Крим».

 

Речник СБУ Марина Остапенко у коментарі «Детектор медіа» спростувала звинувачення журналістів у перешкоджанні діяльності. «Все що вони розповіли не відповідає дійсності. Працівники СБУ дійсно проводили обшук в офісі цієї компанії. Коли проводилися слідчо-процесуальні дії, то територію взяли в очеплення, як того вимагає інструкція. Група журналістів намагалася проникнути в будівлю через вікно. Вони підсадили свого колегу з камерою у вікно, яке було на висоті двох метрів. Але слідчі не дали йому туди залізти. А відеокамера випала з рук оператора прямо в середину кімнати. Тобто він залишився на вулиці, а камеру йому віддали через деякий час», - сказала Марина Остапенко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY