detector.media
24.09.2012 14:04
Журналістка Ксенія Карпенко заявляє, що на неї напав намісник Лаври
У Лаврі це назвали «інформаційною атакою журналістів проти Лаври»

Журналістка видання «Кореспондент» Ксенія Карпенко заявляє, що намісник Києво-Печерської Лаври й депутата Київради від Партії регіонів владика Павло заломив їй руки  і забрав її телефон під час того, як Ксенія намагалася взяти у нього коментар. Про це у коментарі «Українській правді» повідомила пані Карпенко особисто.

 

За словами дівчини, близько 12.00 години вона спробувала взяти коментар у намісника Лаври, але зіткнулася з неадекватною реакцією.

 

«Я прийшла до владики Павла за коментарем. Я готую матеріал про життя церкви. Запитала, чому батюшки їздять на таких шикарних авто. Просто хотіла дізнатися його думку. Він почав говорити і каже "можете, це записувати, я нічого не боюся". А тоді раптом став викручувати мені руки і забрав мій телефон, на який записувала коментар», - розповіла Карпенко.

 

Журналіст додала, що владика був у супроводі інших священнослужителів, при цьому голосно кричав і викручував їй руки.

 

«Спершу сказав, що всі ми дуже грішні. Я так і не зрозуміла, чи журналісти, чи дівчата, бо далі кричав про аборти, блуд, ще щось», - додала Карпенко.

 

Дівчина викликала міліцію. Напад владики бачила фотограф, яка була з журналістом і змогла зробити фото того, як намісник Лаври схопив Карпенко.

 

«Я викликала міліцію, напишу заяву. У мене забрали телефон. Фактично вкрали. Сказали: приходьте завтра. Як це розуміти? Але чи віддадуть мені телефон - невідомо», - підсумувала Карпенко.

 

Прес-служба Києво-Печерської Лаври, коментуючи інцидент на своєму сайті, назвала ситуацію «інформаційною атакою журналістів на Лавру». Крім того у повідомленні містить заклик до Президента України, Голови Верховної Ради з проханням  вжити якісь заходи по відношенню до «божевільних журналістам». «Якщо у нас твориться таке беззаконня, потрібно наводити порядок».

 

ТК додатково звернулася до прес-секретаря предстоятеля Української православної церкви (МП) Георгія Коваленка з проханням прокоментувати інцидент детальніше і очікує на коментар.

 

Нагадаємо, раніше намісник Лаври назвав журналіста "Української правди" Сергія Лещенка душевнохворим за те, що він розмістив у своєму блозі фотографії "Мерседеса" глави УПЦ МП Володимира.

 

Також повідомлялося, що владика Павло у 2011 році гучно відзначив своє 50-річчя в трьох банкетних залах одного з кращих готелів Києва «Русь» та отримав у подарунок «Мерседес», вартістю понад 100 тисяч доларів. Крім того Павло має розкішний особняк. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY