detector.media
24.09.2012 12:40
Громадськість і журналісти протестуватимуть під Адміністрацією президента проти погроз захисникам Біличанського лісу
Вони вимагатимуть, щоб президент підписав указ про створення в Біличах Національного природного парку

Журналісти і громадські діячі хочуть передати Віктору Януковичу близько 7 тисяч підписів громадян під зверненням щодо створення Національного природного парку на території Біличанського лісу. У вівторок, 25 вересня об 11 годині під Адміністрацією президента України відбудеться акція протесту проти погроз захисникам цього лісу. Про це йдеться на спеціальній сторінці у Facebook.

 

Нагадаємо, президент обіцяв створити у Біличах Національний природний парк. Громадськість вимагатиме від президента підписати указ і виконати свою обіцянку - захистити 4000 га Біличанського лісу від незаконної роздачі та забудови, та захистити активістів від погроз і тиску.


«Громадськість обурила та стривожила заява Ірини Федорів http://blogs.pravda.com.ua/authors/fedoriv/505c46d73e92e/ , відомої журналістки, викладачки та депутата селищної ради смт Коцюбинське про погрози їй та її родині стосовно її журналістської діяльності щодо висвітлення цієї теми у ЗМІ. Боротьба за 4000 га лісу біля Києва триває уже чотири роки. Для місцевої громади та киян, які об'єднали зусилля для створення національного парку, ліс - це місце відпочинку та естетичного задоволення. Для бандитів - це мільйони доларів прибутків, ради яких вони уже спалили машину одному активісту, а зараз готові на все», - зазначають активісти.

Організатори акції: Громадський комітет збереження Біличанського лісу та Центр громадянського представництва «Життя».

 

Ця тема протягом останніх років постійно висвітлювала різними ЗМІ, зокрема: СТБ, «1+1», Новий канал, 5 канал, Євроньюз, ТРК «Київ», «Українська правда», «Дело», «Сегодня», «Українські новини» та ін.

 

Необхідність створення Національного парку на території Біличанського лісу підтримують своїми підписами редакції СТБ, Нового каналу, «Детектор медіа», он-лайн видання segodnya.ua, журналу та інтернет-видання «Кореспондент», «Українських новин», «Українських національних новин», журналістського колективу «Известий в Украине», «Газети киевской» та інших ЗМІ, а також викладачі та студенти Києво-Могилянської академії, кияни, коцюбинчани, ірпінці, бучанці та мешканці інших населених пунктів Київщини, які разом з працівниками редакцій ЗМІ підписали звернення до президента.

 

Звернення до гаранта про нагальну необхідність створення Національного парку на території Біличанськоголісу підписали також представник міжнародних природоохоронних організацій координатор всесвітнього Фонду Природи WWF в Україні Андрій Білокінь та національний представник Forest Stewardship Сouncil в Україні Павло Кравець.

 

Як писала «Детектор медіа», нещодавно журналісту телеканалу СТБ і депутату Коцюбинської селищної ради (житловий масив Біличі під Києвом) Ірині Федорів погрожували і вимагали припинити журналістську діяльність. Припинити тиск і знайти тих, хто погрожував Ірині, вимагають телеканал СТБ, опозиційні депутати - члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY