detector.media
22.09.2012 14:00
Телекомпанія «Нова Одеса» спільно з юристами запустила проект громадських розслідувань
під назвою «Одеса під контролем»

Телекомпанія «Нова Одеса» запускає проект розслідувань «Одеса під контролем», повідомляє УНІАН.

 

Особливістю програми стане співпраця з юристами в рамках громадського проекту. «Ми бачимо своє завдання перш за все в тому, щоб створити певний алгоритм дії - місток між владою і громадянами з урахуванням того, що у звичайної людини поки немає механізму для контролю за владою, - відзначила  журналістка Оксана Бутук. -Звертаючись із будь-якого питання до держструктур і отримуючи незліченні відписки, багато хто просто опускає руки».

 

Учасники проекту ставлять за мету розкривати факти корупції, сприяти їх розкриттю й покаранню винних. Вони створюють групи сприяння в соціальних мережах, щоби одесити могли повідомляти про відомі їм протиправні дії влади й спільно з журналістами добиватися їх усунення.

 

Темою першого розслідування стали фактів закупівлі за завищеними цінами продовольства для шкіл і дитсадків. Як розповів координатор проекту Володимир Усов, вдалося «з'ясувати, що за бюджетні кошти продукти харчування для дітей одеситів купуються у двох фірм не лише за завищеними цінами, але й з порушенням термінів придатності». Також він додав: «Ми це покажемо з документами в руках і запропонуємо одеським чиновникам пояснити платникам податків, чому так відбувається, а також вимагатимемо розірвати договори між постачальниками й замовником - Управлінням освіти Одеської міськради».

 

«Якщо ці договори з поставок розірвуть і укладуть нові, які виявляться не такими збитковими і невигідними для одеситів, вважатимемо, що добилися конкретних результатів. Причому ми готові скрізь публічно відстоювати інтереси міської громади, зокрема в судових інстанціях», - додав юрист і правозахисник Олександр Славський.


«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY