detector.media
21.09.2012 16:59
СТБ звернувся до МВС та Генпрокуратури щодо погроз Ірині Федорів

Телеканал СТБ звернувся до Генеральної прокуратури та міністра внутрішніх справ із заявами про погрози керівнику інформаційно-аналітичного відділу програми «Вікна-Новини» та депутату Коцюбинської селищної ради Ірині Федорів. Про це йдеться на сайті «Вікна-новини».

 

СТБ сприймає дзвінки невідомого, який погрожує журналістці, як реальну загрозу її життю і здоров'ю та її сім'ї.

 

«У зв'язку з тим, що за останні роки як на телеканалі так і в своїй громадській діяльності (Ірина Федорів фактично займається однією темою - висвітлення незаконної передачі рекреаційного ресурсу, Біличанського лісу на території понад 4 тисячі гектарів, в приватну власність місцевою владою смт Коцюбинське. Це дає нам підстави вважати, що вона отримала погрози, які безпосередньо пов'язані з її професійною журналістською діяльністю», - йдеться в повідомленні каналу.

 

Також відповідне звернення було направлене на ім'я керівника Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарії Чепак.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», Ірина Федорів зранку 21 вересня написала заяву про злочин у громадській приймальні Міністерства внутрішніх справ України. За словами журналістки, 20 вересня о 23:22 їй на мобільний телефонував невідомий чоловік, який порадив більше часу проводити зі своєю родиною, бо вона стоїть на дорозі в якихось людей, які мають «десь» багатомільйонні інтереси.

 

Нагадаємо, Ірина Федорів з листопада 2010 року є депутатом Коцюбинської селищної ради й активно захищає Біличанський ліс. У 2011 році за серію репортажів на захист Біличанського лісу Ірина Федорів стала переможницею конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України», присвяченого Міжнародному року лісів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY