detector.media
«Телекритика»
19.09.2012 15:09
Перша хвиля дослідження аудиторії радіо в містах-мільйонниках від GfK, січень-липень 2012 року
Перша хвиля дослідження аудиторії радіо в містах-мільйонниках від GfK, січень-липень 2012 року
«Радіокомітет» оприлюднив перші дані дослідження слухання радіо в містах-мільйонниках, що проводиться компанією GfK Ukraine

Щотижнева аудиторія радіо в містах-мільйонниках складає 86,9%, а середньодобова аудиторія - 64,4%. Таким чином, 2/3 населення цих міст слухає радіо хоча б раз щодня. Такі дані першої хвилі дослідження* аудиторії радіо в містах-мільйонниках, що проводить компанія GfK Ukraine, оприлюднило індустріальне об'єднання «Радіокомітет».

 

 

Рівень середньодобового охоплення аудиторії в містах-мільйонниках, за цими даними, загалом відповідає загальноукраїнським показникам, але значно вищий за охоплення в містах із населенням 50-100 тис. осіб.

 

 

Популярним місцем слухання радіо серед мешканців міст-мільйонників є автомобіль, зазначають дослідники. Лідер такого слухання - Одеса. Тут така аудиторія у відсотковому відношенні складає 24,5% (майже кожен четвертий одесит слухає радіо, перебуваючи у авто). Київ займає другу позицію за співвідношенням кількості слухачів радіо в авто.

 

 

Відсоток денного слухання в автомобілі переважає у вихідні дні, ранкового і вечірнього - у будні.

 

 

За даними «Радіокомітету», найбільший інтерес до радіо в містах-мільйонниках виявляють слухачі у віці 25-45 років. Серед них 92% слухають радіо хоча б раз упродовж тижня, 69% - щодоби.

 

Трійку лідерів рейтингу у містах-мільйонниках очолюють радіомережі холдингу «ТАВР-медіа» «Хіт-ФМ» (формат Hit Radio), «Русское радио» (формат Hot AC) та Kiss FM (формат Dance Radio).

 

 

За середньодобовим охопленням радіостанцій у містах-мільйонниках лідирують «Хіт-ФМ», «Русское радио» та «Люкс ФМ».

 

 

У попередніх двох діаграмах не відображено рейтингів категорії «Інше» та «Не знаю». З-поміж іншого приховано рейтинги таких мереж, як «Шансон» і «Шарманка» з Business Radio Group, Першого каналу Національного радіо (УР-1) та «Радіо Ера», які в минулорічному дослідженні компанії TNS входили до топ-15 радіомереж («Шансон» посідав другу позицію).

 

«Ця хвиля досліджень відрізняється від стандартної тим, що забезпечує достатню наповнюваність цільових груп для міст-мільйонників. Для ринку радіореклами - це можливість якісного планування рекламного розміщення на радіо в мегаполісах», - заявив голова «Радіокомітету» та виконавчий віце-президент групи «АДВ Україна» з медіасервісу Олександр Барановський.

 

Нагадаємо, що дані про специфіку слухання радіо у містах-мільйонниках будуть доступні ринку двічі на рік. Друга поставка результатів вимірювання запланована на кінець 2012 року.

 

* Дослідження Radio Research проводиться компанією GfK Ukraine методом комп'ютеризованого телефонного опитування за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення індустріального об'єднання «Радіокомітет». Перша хвиля дослідження в містах-мільйонниках проводилася за період 23 січня - 15 липня 2012 року. Вибірка - населення міст-мільйонників віком 12-65 років (Київ, Дніпропетровськ, Донецьк, Одеса, Львів, Харків). Вибіркова сукупність становить 14033 респонденти.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY