detector.media
18.09.2012 19:59
Французька прокуратура розслідує появу фотографій оголеної дружини принца Вільяма

У Франції прокуратура відкрила попереднє кримінальне розслідування в справі публікації фото топлес герцогині Кембриджської Кейт - дружини принца Вільяма. Про це повідомляє BBC Ukrainian з посиланням на Agence France Presse.

 

Попереднє слідство дозволить прокуратурі вирішити, чи проводити повномасштабне розслідування тверджень, що французький журнал Closer, який опублікував скандальні фото Кейт, і фотограф, який зняв її за допомогою телеоб'єктива, порушили право молодого подружжя на приватність.

 

У понеділок, 17 вересня, адвокати подали від імені Вільяма і Кейт заяву до французької прокуратури з проханням вжити дій проти видання і фотографа, які розповсюдили суперечливі знімки герцогині, що засмагала топлес на балконі палацу на півдні Франції.

 

В окремому цивільному позові до суду в Нантеррі під Парижем адвокати британського подружжя просять суддів змусити власників журналу Closer віддати цифрові оригінали зображень, щоб не допустити нових публікацій.

 

В іншому разі виданню може загрожувати штраф 10 тис. євро за кожен день відмови виконати постанову суду.

 

Адвокат журналу Closer назвав реакцію подружжя перебільшеною.

 

Тим часом скандальні фотографії вже розлетілися світом: вони також з'явилися на низці закордонних сайтів, в ірландському виданні Irish Daily Star і в італійському бульварному журналі Chi, який у понеділок присвятив герцогині Кембриджській спеціальний випуск (Chi, як і Closer, належить видавничій групі Mondadori, власником якої є Сильвіо Берлусконі).

 

Британські газети одностайно проігнорували скандальні знімки. Зокрема, Daily Mail повідомила, що минулого тижня їй пропонували купити ці фото, але вона відмовилася, а Sun заявила, що жодна газета, яка себе поважає, «не доторкнеться до таких знімків».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY