detector.media
13.09.2012 18:20
ТВі скаржиться на нові переслідування податкової та збирає кошти на виплату податків
Податкова знову запитує в каналу документи про формування податкового кредиту

10 вересня телеканал ТВі отримав черговий лист від податкової інспекції Солом'янського району міста Києва. Податківці в черговий раз просять телеканал надати документи «з питань формування рядку 24 залишку від'ємного значення з ПДВ», фактично, починаючи з 2008 року і по липень цього року, повідомляє прес-служба каналу.

 

Канал стверджує, що податківці вимагають від ТВі ті самі документи, які вже неодноразово були перевірені ними під час проведення позапланової перевірки каналу, вилучені під час виїмки, а також багато разів отримані в копіях від каналу.

 

ТВі нагадує, що відповідно до постанови Верховної Ради України від 9 лютого 2012 року запроваджено мораторій на перевірки телекомпаній на період виборчої кампанії, але податкова вважає, що мораторій поширюється лише на планові перевірки, тому призначає позапланові.

 

Однією з підстав для проведення позапланової перевірки каналу ТВі є ненадання ним документів на направлений податківцями запит.

 

ТВі вважає, що направлення таких запитів можна розцінювати лише як пошук податківцями формального приводу для проведення чергової позапланової перевірки телеканалу, що є проявом тиску на канал.

 

Нагадаємо,12 вересня телеканал ТВі програв в апеляції справу з оскарження результатів квітневої перевірки Державною податковою службою. За рішенням суду ТВі має сплатити податковій службі 4 млн грн податків і штрафу.

 

У зв'язку із цим телеканал розпочав громадську кампанію зі збору коштів, відкривши спеціальний рахунок:

 

ТОВ ТРК ТелеРадіоСвіт

ОКПО 32485339

р/р 26009012826076

банк: ВАТ «Укрексімбанк»

МФО: 322313

Призначення платежу: Безповоротна фінансова допомога.

 

Рахунок є мультивалютним, тож можна перераховувати кошти в будь-якій валюті з будь-якої країни. ТВі просить громадян, політичні сили, громадські організації з проханням допомогти каналу зібрати кошти для сплати податків.

 

Нещодавно телеканалу ТВі заборонили проводити зовнішньоекономічну діяльність і валютні операції без спеціального дозволу Мінекономіки, застосувавши щодо каналу санкцію - індивідуальний режим ліцензування зовнішньоекономічної діяльності. Але міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко скасував цю санкцію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY