detector.media
10.09.2012 19:06
«Український тиждень» звинуватив УМХ у перешкоджанні розповсюдженню
І скуповуванні накладу останнього числа журналу

Журнал «Український тиждень» звинуватив представників «Українського медіахолдингу» (УМХ, UMH) у скуповуванні накладу останнього числа журналу і перешкоджанні його розповсюдженню. Про це йдеться в повідомленні «Тиждень.ua».

 

Працівники точок роздрібної мережі розповсюдження періодики в метрополітені повідомили редакцію «Тижня», що примірники №36 журналу «Український тиждень» масово скуповували «ті самі люди, що постачають журнал "Корреспондент"» («Корреспондент» належить Петрові Порошенку та УМХ).

 

За інформацією «Тижня», дистрибуторські мережі, які контролюються УМХ, взагалі не розпочинали продажу №36 «Українського тижня». Зокрема, представники ТОВ «Преса трейд» (Київ, мережа розповсюдження в супермаркетах) повідомили, що не змогли розпочати реалізацію журналу з «технічних причин», хоча інша періодика в їхній мережі з'явилася вчасно. Працівники фірми «Твоя преса» (Харків) стверджують, що «номер не вийшов», хоча наклад для харківських реалізаторів також надійшов у належні терміни. Читачі з Одеси повідомляють, що свіжого числа «Українського тижня» немає й у місцевій мережі «Горпресса».

 

Обкладинка журналу й одна з ключових статей №36 «Українського тижня» присвячені темі маніпуляції в українських ЗМІ та монополізації медіаринку. На обкладинці зображені: Віктор Янукович, Дмитро Фірташ, Рінат Ахметов, Петро Порошенко та Борис Ложкін. Про компанію Бориса Ложкіна також ідеться у статті «Хто створив маніпулятивну систему ЗМІ».

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до УМХ. Там наразі повідомили, що на всю дистриб'юторську мережу УМХ припадає 650 екземплярів «Українського тижня», що становить всього 1,5% його тиражу. «Якщо врахувати ще звичайні списання у 25%, то сума поставки мізерна», - зазначили в УМХ. Детальніший коментар «Український медіахолдинг» пообіцяв надати згодом.

 

 

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY