detector.media
09.09.2012 15:33
«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» представили у Парижі
для широкої публіки Українського культурно-інформаційного центру
У Парижі відбулася прем`єра фільму Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь», повідомляє «Укрінформ».
 
Кінострічку французькій публіці представив кінознавець Любомир Госейко.
Презентація відбулася під час позачергового засідання Українського кіноклубу в Парижі у приміщенні Українського культурно-інформаційного центру.
 
«Мелодрама українського режисера Михайла Іллєнка, яка вже має гран-прі Міжнародного київського кінофестивалю (2011 р.) та Міжнародного кінофоруму в Омську (2010 р.), вперше демонструється широкій публіці саме в Парижі», - зазначив Госейко.
 
За його словами, «французькою ініціативою» вже зацікавилися за кордоном. Він нагадав присутнім, що «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» під час прокату в Україні упродовж 46 днів перебував у топ-10 за кількістю глядачів: стрічку у 40 містах України переглянуло понад 60 тис. осіб.
 
Нагадаємо, стрічку Михайла Іллєнка висунули від України на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у номінації «Фільм іноземною мовою».
 
Виробниками фільму є продюсерський центр «Інсайт-медіа» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. 
 
«Той, хто пройшов крізь вогонь» - історія про українця Івана Даценка, людину, яка побувала під час Другої світової війни в полоні у фашистів, а пізніше - і в катівнях НКВС. Льотчик, за плечима якого понад 300 бойових вильотів, герой Радянського Союзу, який потрапив в 1944 році в полон до фашистів, а після втечі був звинувачений радянською владою у зраді Батьківщини. Він не зламався, утік із сибірського заслання й емігрував до Канади, де став вождем племені індіанців, зберігши при цьому український дух і культуру.
 
У картині знімалися українські актори: Дмитро Лінартович, Ольга Гришина, Віталій Лінецький, Іванна Іллєнко, Олександр Ігнатуша, Віктор Андрієнко, Олег Примогенов, Микола Боклан та інші.
 
Прем'єра фільму відбулася 21 вересня 2011 року в рамках конкурсної програми третього Київського міжнародного кінофестивалю, де стрічка отримала гран-прі.
 
Стрічку відзначено на кінофестивалях в Україні, Росії і США. Картина здобула приз у номінації «Найкращий повнометражний фільм» XXI Міжнародного кінофоруму «Золотий Витязь», та диплом «За найкращу чоловічу роль другого плану» (Олексій Колесник). За підсумками XV Бердянського міжнародного кінофестивалю фільм став лауреатом у номінаціях «Найкраща чоловіча роль другого плану» (Віктор Андрієнко), «Найкраща жіноча роль» (Ольга Гришина) та «Найккраща епізодична роль» (Олександр Ігнатуша). На нью-йоркському «Кінофесті NYC» стрічка здобула «Приз глядацьких симпатій».
 
«Той, хто пройшов крізь вогонь» був представлений на двох впливових світових кіноринках - Європейському фільм маркеті (EFM) та Кіноринку в Каннах.
 
В український кінопрокат фільм вийшов 19 січня 2012 року.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY