detector.media
08.09.2012 10:59
Міжвідомча робоча група при президенті розгляне заяву «Стоп цензурі!» щодо інциденту на Газетному конгресі
17 вересня під час засідання в рамках «Відкритої розмови»

Міжвідомча робоча група при президенті розгляне заяву руху «Стоп цензурі!» щодо інциденту на Газетному конгресі 17 вересня. Про це йдеться в листі прес-секретаря президента і керівника Міжвідомчої робочої групи, що діє у межах «Відкритої розмови» Дарії Чепак. 

 

«Ваш лист від 04.09.2012 прийнято до розгляду Міжвідомчою робочою групою. Питання, порушене у листі, керівник Міжвідомчої робочої групи запропонувала постійним учасникам "Відкритої розмови" включити до порядку денного найближчого засідання групи», - зазначила пані Чепак. На засідання запрошені, в тому числі, учасники конфлікту.

 

«Комітет оперативного реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ, що діє в межах програми "Відкрита розмова", тримає даний інцидент на контролі і вже опрацьовує запити до відповідних установ з проханням провести розслідування та надати усю можливу інформацію», - додала вона.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», раніше Дарія Чепак запропонувала учасникам засідання обговорити звернення журналістського руху «Стоп цензурі!», яке пані Чепак отримала 4 вересня. У своїх листах до президента України та до учасників «Відкритої розмови» журналісти просили «допомогти встановити і покарати винних у агресивному поводженні з журналістами під час відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів 3 вересня 2012 року». «Стоп цензурі!» звернувся з таким проханням і до Всесвітньої асоціації видавців газет і новин (WAN-IFRA).

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY