detector.media
06.09.2012 16:34
НРКУ продовжила цикл радіонарисів «Історія християнської церкви в Україні»
В ефір вийшло близько 80 нарисів із запланованих 113, створять ще 40

Національна радіокомпанія України (НРКУ) вирішила продовжити цикл радіонарисів «Історія християнської церкви в Україні» на 40 програм. Про це «Детектор медіа» повідомили в НРКУ.

 

Рішення виготовити та видати в ефір нову серію радіонарисів ухвалено, коли окреслилися терміни завершення роботи над «Історією християнської церкви». «Від грудня 2011 року зусиллями творчого колективу, а насамперед Олександра Денисенка, почалося формування панорами персоналій і найважливіших подій в історії церкви. Звісно, це радше історично-журналістська, аніж церковна точка зору. Ми прагнули виваженості, наскільки це можливо з огляду на специфічність теми та легендарність переважної більшості постатей, про які ведеться у програмах», - коментує генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов.

 

Нині в ефір вийшло близько 80 10-хвилинних нарисів із запланованих 113. У процесі роботи ухвалено рішення про розширення переліку тем ще на 40 програм, аби приділити окрему увагу таким постатям як, наприклад, Йов Борецький, Йосип Сліпий, Йосафат Кунцевич, Костянтин Острозький чи Амфілохій Почаївський.

 

Програми виходять в ефір щосуботи та щонеділі на Першій програмі Українського радіо о 9.30 з повтором о 19.30. Радіонариси, що вийшли в ефір можна прослухати на сайті НРКУ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY