detector.media
04.09.2012 15:17
Нємцов вважає, що Янукович неадекватно відреагував на скандал на відкритті Всесвітнього газетного конгресу

Борис Нємцов, один з лідерів російської партії ПАРНАС, вважає, що президент України Віктор Янукович неправильно відреагував на скандал, що стався під час його промови на відкритті Всесвітнього газетного конгресу 3 вересня. Про це він сказав під час засідання медіаклубу «Чесно про вибори».

 

Дізнавшись, що Віктор Янукович ніяк не реагував на перешкоджання охоронців заходу акції журналістів, які розгорнули плакати з інформацією про утиски свободи слова в Україні, та не реагував на саму акцію, Борис Нємцов заявив, що президент мав втрутитися в ситуацію, зупинити свою промову і вказати охоронцям на те, що це журналісти і з ними не можна так поводитися (штовхати, забирати плакати тощо).

 

Усю ситуацію президент узагалі міг обернути на свою користь, вважає Борис Нємцов. «Він міг сказати, що ви бачите, що цензури немає і ви тут можете вільно виступати», - назвав він один з варіантів можливої поведінки Віктора Януковича.

 

Поведінку охоронців із журналістками на відкритті Всесвітнього газетного конгрес Борис Нємцов назвав «живодерством».

 

Нагадаємо, 3 вересня на відкритті Конгресу під час мирної журналістської акції, охорона силою забрала плакат з написом про цензуру у головного редактора «Української правди» Олени Притули, який вона тримала під час виступу президента. А також грубо відштовхнула заступника головного редактора Kyiv Post Катерину Горчинську. Охорона штовхала й інших учасників акції, вимагаючи припинити її.

 

Борис Нємцов також пригадав, як у Росії активіста, який виступив проти Володимира Путіна на відкритті Всесвітнього газетного конгресу, охорона одразу скрутила, хоча Путін згодом нічого проти нього й не висловлював. І так само з активістками Pussy Riot, проти яких російський президент нічого публічно не заявляв, а насправді, на думку Бориса Нємцова, сам дав команду їх посадити. «Вам пощастило: у нас президент хитрий і підступний, а у вас - дурний, зате прямолінійний», - резюмував Борис Нємцов.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY