detector.media
04.09.2012 14:12
Комітет свободи слова хоче розібратися зі скандалом на відкритті Всесвітнього газетного конгресу

Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 5 вересня розгляне питання про інцидент з представниками громадського руху «Стоп цензурі!» під час відкриття Всесвітнього газетного конгресу 3 вересня. Про це йдеться в порядку денному засідання комітету.

 

На цьому ж засіданні комітет планує розглянути питання про ситуацію навколо вимкнення телеканалу ТВі з кабельної мережі «Тріолан» та про вилучення правоохоронними органами Харкова сервера інтернет-видання та газети «Главное».

 

Нагадаємо, 3 вересня на відкритті Конгресу під час мирної журналістської акції, охорона силою забрала плакат з написом про цензуру у головного редактора «Української правди» Олени Притули, який вона тримала під час виступу президента. А також грубо відштовхнула заступника головного редактора Kyiv Post Катерину Горчинську.

 

Перед початком форуму охорона намагалася не пропустити журналістів через плакати, однак їм вдалося пройти. У кореспондента «Детектор медіа» охоронці забрали плакат з написом «Україна посідає 130 місце в рейтингу свободи преси», пояснюючи це тим, що там написана «нецензурщина».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY