detector.media
02.09.2012 13:20
Власник єгипетського телеканалу заперечує, що закликав убити президента

Власник і ведучий забороненого  телеканалу al-Faraeen Тофік Окаша (Tawfiq Ukasha) заперечує, що закликав убити президента. Про це він заявив на судовому процесі, що відкрився 1 вересня в Каїрі, повідомляє BBC.

 

«Я лише критикував президента Мохамеде Мурсі (Mohammed Mursi)», - сказав Тофік Окаша, відповідаючи на висунуті проти нього звинувачення  «у підбурюванні до вбивства глави держави». 

 

Прихильники Окаші зібралися біля будівлі столичного суду, вигукуючи: «Нам потрібен al-Faraeen!».

 

Його приватний телеканал  було вимкнено з ефіру минулого місяця після трансляції програми з критикою глави держави і «Братів-мусульман», що його підтримують. Окашу вважають їхнім запеклим критиком і прихильником військових, відзначає BBC.

 

Процес над опозиційним телемагнатом  відновиться 3 жовтня.

 

Серйозні звинувачення висунуто також редактору незалежної  газети al-Dustour Ісламу Афіфі (Islam Afifi). Йому інкримінують «образу  президента» і «розповсюдження недостовірної інформації й чуток, що  загрожують безпеці та стабільності нації».

 

Його було арешовано та ув'язнено 23  серпня. Того ж дня єгипетський президент  оприлюднив указ про заборону досудового утримання журналістів, і його відразу звільнили з каїрської тюрми Тора. Нині Афіфі очікує судового процесу.

 

Сполучені Штати вважають судове переслідування Окаші та Афіфі спрямованим проти духу революції, що поклала край правлінню Хосні Мубарака, Коментатори в Єгипті стверджують: щоб здобути панівний вплив над медіа-політикою, «Брати-мусульмани»  вельми ефективно вдаються до тактики скинутого президента та його партії, резюмує BBC.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY