detector.media
25.08.2012 13:04
Тетяна Чорновіл назвала відвідання «Межигір’я» політичною акцією (ОНОВЛЕНО)
Журналістка і кандидат у народні депутати припускає, що кримінальну справу проти неї буде порушено після виборів

Журналістка і кандидат у народні депутати Тетяна Чорновіл, яка  у День незалежності проникла в резиденцію «Межигір’я», називала свою акцію політичною, пише «Українська правда».

 

«Це було суто політична акція, яка полягала в тому, що після підписання Януковичем мовного закону це стало для мене останнею краплею для визначення, ким він є – а він є ворогом України. Я хотіла продемонструвати всім людям, що ми скочуємося до диктатури на найближчі 20 років. І моя акція мала показати, що паркани – це ніщо. Жоден паркан не може захистити ворогів України від обуреного народу, від їх мирних акцій, якщо людей прийде багато. Якщо це змогла зробити одна людина, то людське море ніщо не зупинить», - сказала Тетяна Чорновіл.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у «Межигір’ї» журналістка вела фото- і відеозйомку. Відео їй зберегти не вдалося: охоронці вилучили телефон і видалили відзняті матеріали. Але кілька фотографій вона встигла переслати через інтернет.

 

Як розповівла Тетяна Чорновіл у коментарях «Українській правді», під час її перебування на території резиденції президента, вона тривалий час лишалася непоміченою охороною. Коли ж вона відкрито йшла й знімала ландшафти «Межигір’я» мобільним телефоном, представники охорони затримали пані Чорновіл. При цьому, за її словами, вони не виявляли агресії, однак відібрали у неї телефон.

 

Нескладно, за словами журналістки, було й проникнути на територію резиденції. Для цього варто було лише подолати паркан і минути «здивованих будівельників». Про це та інші подробиці Тетяна Чорновіл розповіла журналістам, відтворюючи перебіг подій в присутності понятих:  

 

 

 

Нагадаємо, охорона «Межигір’я» передала Тетяну Чорновіл міліції, де вона перебувала до 22-гої години. За три дні проти неї можуть порушити кримінальну справу. Як розповіла пані Чорновіл «Детектор медіа», у понеділок, 27 серпня, її викликали до міліції. «Навряд чи в мене вийде прийи до відділку, оскільки маю заплановані зустрічі в окрузі», - сказала кандидат у народні депутати. Нагадаємо, Тетяна Чорновіл балотується до Верховної Ради від 121-го Городоцького округу (Львівська область).

 

За словами Тетяни Чорновіл, кримінальну справу проти неї можуть порушити після виборів: «Акція була неочікуваною, і зараз по тривозі підняли найвищі чини - вирішують, що з цим робити... Власне, нічого геройського в моєму вчинку немає: зараз я захищена статусом кандидата у народні депутати. А після виборів ситуація може змінитися», - каже Тетяна Чорновіл. Як вона припускала раніше, справу може бути порушено за вторгнення в приватну власність, проникнення в режимний об'єкт чи опір правоохоронним органам, який журналістка чинила, коли охорона відбирала в неї телефон з відео.

 

«Детектор медіа»

Відео - http://www.pravda.com.ua/articles/2012/08/24/6971416/view_print/

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY