detector.media
23.08.2012 16:06
«Будинок з башточкою» «1+1» візьме участь у відборі фільму – номінанта від України на «Оскар»
«Будинок з башточкою» «1+1» візьме участь у відборі фільму – номінанта від України на «Оскар»
У номінації «Фільм іноземною мовою»

Фільм «Будинок з башточкою» режисера Єви Нейман виробництва «1+1 продакшн» візьме участь у відборі фільму - номінанта від України на премію «Оскар» Американської кіноакадемії в номінації «Фільм іноземною мовою». Про це повідомляє Український оскарівський комітет.

 

Нагадаємо, картина знята за автобіографічним оповіданням «Будинок з башточкою» Фрідріха Горенштейна. У фільмі ролі виконують Діма Кобецький, Альберт Філозов, Марина Поліцеймако, Катерина Голубєва, Віталій Лінецький, Віталіна Біблів. «Будинок з башточкою» - це трагічна історія 8-річного хлопчика, який повертався з мамою в рідне місто з евакуації взимку 1944 року.

 

Світова прем'єра фільму відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Шанхаї, європейська - на 47 Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах, де фільм здобув головний приз конкурсної програми «Від Сходу до Заходу».

 

Нагадаємо, Український оскарівський комітет 1 серпня оголосив прийом заявок на участь у відборі фільму - номінанта від України на премію «Оскар» у номінації «Фільм іноземною мовою». Прийом заявок буде проводитися до 18:00 31 серпня.

 

Детальніше про умови участі у відборі читайте в публікації «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY