detector.media
21.08.2012 20:24
Нацрада пригрозила National Geographic вилученням зі списку адаптованих каналів за рекламу алкоголю
Дистрибутор має протягом трьох тижнів адаптувати контент

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала іноземний телеканал National Geographic Channel таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України, та зобов'язала дистрибутора каналу - ТОВ «Віа медіа» - протягом трьох тижнів адаптувати контент.

 

У разі невиконання дистрибутором вимоги Нацрада може розглянути питання про вилучення каналу з так званого «списку адаптованих каналів» (Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляція яких на території України не обмежується).

 

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 21 серпня.

 

Приводом стали результати моніторингу від 8 травня 2012 року, коли в ефірі каналу о 21:11 було зафіксовано трансляцію 30-секундного російськомовного рекламного ролика алкогольного бренду, повідомила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

 

Як відомо, за українським законодавством реклама алкогольних напоїв дозволяється після 23:00

 

«Дистрибутор має внести зміни до рекламних блоків і привести контент у відповідність до українського законодавства», - пояснила Оксана Головатенко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY