detector.media
15.08.2012 17:25
Під час акції на підтримку Pussy Riot представники храму напали на фотокорів (+ВІДЕО)

У Москві під час розгону акції на підтримку панк-групи Pussy Riot представники храму Христа Спасителя заламували руки фотокорексподентам. Про це повідомляє Російська служба ВВС.

 

Акція біля храму Христа Спасителя в Москві на підтримку панк-групи Pussy Riot, трьом учасницям якої в п'ятницю буде Натиснути винесено вирок у справі про хуліганство, була жорстко розігнана.

 

В акції взяли участь близько 20 активістів. Вони вишикувалися на паперті перед храмом, тримаючи в руках таблички з літерами, складеними у фразу «"Блаженны милостиве».(Блаженні милостиві, бо помилувані вони будуть. - Євангеліє).

 

Люди в цивільному одязі, імовірно співробітник храму, спробували припинити акцію, вступивши в зіткнення з активістами та журналістами. 

 

Фотографи та їхні камери зазнали ударів. Зокрема, від рук нападників постраждали фотограф «Новой газеты» Євген Фельдман, журналіст телеканалу «Дождь» Володимир Роменський і корреспондент New Times Матвій Крилов.

 

Пізніше до місця події прибули співробітники поліції. За словами блогерів, співробітники храму Христа Спасителя заявили поліцейським, що фраза «Блаженні милостиві» оскверняла храм.

 

 

Pussy Riot - російська феміністська панк-рок-група, що організує свої виступи у форматі несанкціонованих акцій в непризначених для цього місцях.  3 березня 2012 за звинуваченням в хуліганстві у зв'язку з несанкціонованим виступом (який група назвала «панк-молебнем») в храмі Христа Спасителя, були арештовані учасниці Надія Толоконникова і Марія Альохіна, а 16 березня - Катерина Самуцевіч. Розгляд справи триває і досі. Amnesty International визнала арештованих в'язнями сумління.

 

«Детектор медіа

Відео - «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY