detector.media
14.08.2012 17:53
Дондюк увійшов до числа фіналістів правозахисного конкурсу Anthropographia
і стане учасником міжнародної виставки

Український документаліст Максим Дондюк став фіналістом міжнародного конкурсу проектів Anthropographia. Про це повідомляє сайт конкурсу.

 

AnthropoGraphia обстоює права людей, підтримуючи фотографів в усьому світі. При цьому оргкомітет конкурсу не розмежовує фотожурналістику та мистецтва, об'єднуючи різні підходи авторів.

 

Робота Уолтера Астради 

 

Цього року в конкурсі переміг аргентинський фотограф Уолтер Астрада із серією «Руйнуючи міф проти насильства щодо жінок в Норвегії».

 

У номінації «Заохочувальна премія» перемогли  Аарон Вінсенц Елкаім (Aaron Vincent Elkaim/Boreal Collective) з Канади та іспанський фотограф Альваро Лаіз (Álvaro Laiz).

 

До фіналу конкурсу увійшли роботи таких фотографів, як Тасліма Ахтер (Taslima Akhter) з Бангладеша, Робін Хеммонд (Robin Hammond/Panos) з Нової Зеландії, Густаво Джоновіч (Gustavo Jononovich) з Аргентини, Чжан Лалджі (Zhang Liji) з Китаю, Діана Маркосян (Diana Markosian) із США, Фернандо Молерес (Fernando Moleres) з Іспанії, Жоао Піна (Joao Pina) з Португалії, Крістіан Стеджскол (Christian Stejskal) із Норвегії.

 

Також були визнечені переможці у категорії «Мультимедіа».

 

Максим Дондюк брав участь у конкурсі зі світлинами із серії «Туберкульоз». Частина з них оприлюднена вперше.

 

«У числі переможців - фотографи зі світовим ім’ям, що представили дуже сильні документальні проекти.  І я дуже радий бачити свій проект серед фіналістів, - сказав фотограф  у коментарях "Детектор медіа". -  Не дивлячись на суперечки серед українських фотографів із приводу рівня моїх світлин, цей конкурс з авторитетним журі в черговий раз ставить все на свої місця. Виставка привертає увагу до проблеми туберкульозу, яку я порушив у своєму проекті. Що більше людей про неї знатимуть, то краще».

 

Як розповів фотограф, нині він продовжує висвітлювати тему туберкульозу в Криму, де перебуває четвертий місяць. «Потягом двох місяців я взагалі не міг нікуди потрапити і нічого не міг зняти для проекту про туберкульоз. А потім вдалося вийти на контакт з людьми, які зіткнулися з цією проблемою, та розпочати роботу», - розповів фотограф. Також він додав: «Крим виявився дуже недоброзичливим у відношенні до мене. Є люди які мені негласно сказали: В Мінохорониздоров’я в курсі, що ти ведеш зйомки в Криму у розпал курортного сезону. І максимум, у чому вони можуть тобі допомогти  - купити квиток на потяг».

 

ТК звернулася до прес-служби Міністерства охорони здоров’я з проханням прокоментувати, чи має МОЗ стосунок до обмеження зйомок хворих на туберкульоз у Криму.

 

«Детектор медіа»

Фото - www.anthropographia.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY