detector.media
14.08.2012 15:27
Помер Сергій Капіца
Помер Сергій Капіца

У Москві на 85-му році помер академік Сергій Капіца, автор і ведучий телепрограмі «Очевидне-неймовірне». Про це повідомляє Lenta.Ru.

 

Вченому було 84 роки. Він народився в 1928 році в Кембриджі (Великобританія), його батьком був Петро Капіца, лауреат Нобелівської премії з фізики. У 1935 році родина лауреата переїхала до Москви.

 

Сергій Капіца - доктор фізико-математичних наук. Протягом 33 років він викладав фізику в Московському фізико-технічному інституті. У 1965 році Капіца отримав в ньому звання професора.

 

У лютому 2012 року Капіца став першим лауреатом золотої медалі Російської академії наук за видатні досягнення в галузі пропаганди наукових знань. До цього він був нагороджений орденом «За заслуги перед вітчизною», «Орденом пошани», Державною премією СРСР і премією «ТЕФІ».

 

Телепрограму «Очевидне-неймовірне» було започатковано 1973-го року. Проект присвячено науково-технічному прогресу, подані факти перевіряють фахівці. За час свого існування проект виходив на різних каналах, зокрема, з 2010-го року виходить на російському каналі «Культура».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.lenta.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY