detector.media
11.08.2012 15:42
16 серпня – виставка фотожурналіста Єфрема Лукацького
«Моменти часу»

До Дня Незалежності України, з 16 по 26 серпня 2012 року в Українському домі пройде фотовиставка відомого фотожурналіста Єфрема Лукацького - «Моменти часу». Про це повідомляє прес-служба Міжнародного благодійного фонду «Військове братерство».

 

Фотографії Єфрема Лукацького друкуються у виданнях всього світу, серед яких Тime, Newsweek, The Herald Tribune, та продавалися на аукціоні Sotheby's. З 1990-х років Лукацький працює кореспондентом Associated Press. Він фотографував у таких гарячих точках як Чечня, Афганістан, Ірак, сектор Газа, він зафіксував історичний момент внесення Державного прапору в український Парламент у серпні 1991 року. Увага фотографа не оминає такі стигматизовані теми як кримінал, проституція, наркоманія, життя безпритульних, СНІД, адже зневага до закону та навмисне «непомічання» тих, хто опинився за межею - роз'єднує суспільство.

 

Роботи Лукацького пропонують глядачам не локальний варіант патріотизму, а апелюють до універсального права кожної людини на життя. Його фотокамера дозволяє бачити більше і глибше, перетворюючись на очі всього світу. А його знімки стають  голосом позбавлених голосу.

 

 

 

«Об'єктив мого фотоапарату - це як бінокль або мікроскоп, який дозволяє бачити краще і ближче, ніж може побачити око», -  говорить Єфрем Лукацький.

 

Фотографії Лукацького фіксують моменти життя в різноманітті його проявів: поряд з людськими драмами - політики і прості люди, паради і спортивні досягнення, моменти повсякденності. Картина світу, відображена в роботах Єфрема Лукацького, звертається до кожного, спонукаючи до осмислення свого власного місця в країні і у світі, та усвідомлення своєї причетності до історії рідної Держави.

 

Виставка проходить в рамках Програм Міжнародного благодійного фонду «Військове братерство», спрямованих на реалізацію потенціалу активної, обдарованої й освіченої молоді, як найперспективнішого ресурсу українського суспільства. Цим проектом Фонд прагне допомогти кожному повірити у власні сили, побачити, як можна досягти всесвітнього успіху через мужність, відвагу, працю та наполегливість.

 

Презентація проекту відбудеться  21 серпня 2012  о 16:00.

Інформація за  тел: +38 044 594-75-57

e-mail: press@voinskoe-bratstvo.com

Контактна особа: Ольга Лимар

 

«Детектор медіа»

Фото з архіву Єврема Лукацького 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY