detector.media
10.08.2012 14:40
Уряд створив Раду голів громадських рад при органах виконавчої влади
Вона організовуватиме консультації з громадськістю і зустрічі з прем’єр-міністром

Кабінет Міністрів утворив Раду голів громадських рад при органах виконавчої влади (постанова № 658).  Цей тимчасовий консультативно-дорадчий орган створено з метою налагодження взаємодії між урядом та громадськими радами при органах виконавчої влади. Про це йдеться на сайті Держкомтелерадіо.

 

Крім голів громадських рад при центральних органах виконавчої влади, до складу ради також увійшли перші заступники міністра юстиції, голів Нацдержслужби та Держкомтелерадіо.

 

Основними завданнями ради є сприяння координації діяльності громадських рад та аналіз взаємодії органів влади з громадськістю. Аналізуючи рівень забезпечення відкритості, прозорості діяльності центральних органів виконавчої влади, рада готуватиме пропозиції щодо удосконалення законодавства в цих питаннях. Крім того, сприятиме проведенню  експертизи проектів актів законодавства щодо реалізації урядом своїх повноважень, і спостерігатиме за тим, як враховується громадська думка у процесі  підготовки і виконання рішень.

 

Передбачається, що рада зможе пропонувати уряду проведення консультацій з громадськістю, зустрічей прем'єр-міністра, інших членів уряду з головами громадських рад. За ініціативою ради відбуватимуться громадські слухання, круглі столи, конференції та інші заходи.

 

Головою ради голів громадських рад, відповідно до її положення, став заступник керівника секретаріату Кабміну.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY