detector.media
01.08.2012 18:31
Фільм Слабошпицького на фестивалі в Локарно покажуть 9 серпня
Короткометражка бере участь у конкурсній програмі «Леопард майбутнього»

1 серпня стартував ювілейний 65-й кінофестиваль у Локарно, у конкурсній програмі якого бере участь український фільм Мирослава Слабошпицького «Ядерні відходи», повідомляє прес-служба кінокомпанії «Артхаус трафік».

 

Нова стрічка українського режисера, знята в Чорнобилі і Прип'яті у березні 2012 року, увійшла до конкурсної програми «Леопард майбутнього» (Pardi di Domani). У цій програмі змагаються 28 коротко- і середньометражних стрічок молодих незалежних режисерів з країн Європи, Азії, Австралії, США.

 

Картина Мирослава Слабошпицького - єдина з країн СНД, відібрана в цю конкурсну програму. Показ фільму відбудеться 9 серпня.

 

Голова журі «Леопарда майбутнього» - британський сценарист Марк Піплоу (автор сценарію фільму Мікеланджело Антоніоні «Професія: Репортер» і володар «Оскара» за сценарій «Останнього імператора» Бернардо Бертолуччі).

 

23-хвилинний фільм «Ядерні відходи» є частиною альманаху короткометражних робіт «Україно, гудбай!» компанії «Артхаус трафік», частково підтриманого Державним агентством з питань кіно, що вийде в український прокат у листопаді 2012 року. За словами Мирослава Слабошпицького, його фільм - це камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють в зоні відчуження.

 

Раніше Мирослав Слабошпицький двічі брав участь у конкурсній програмі Берлінського кінофестивалю, а також отримав грант від фонду Хуберта Белса Роттердамського кінофестивалю на створення дебютного повнометражного фільму.

 

Фестиваль у Локарно триватиме з 1 по 11 серпня. За головний приз - «Золотого леопарда» - змагаються 19 фільмів основного міжнародного конкурсу. З них 13 стрічок є світовими прем'єрами. Журі конкурсу очолює тайський режисер Апічатпонг Вірасетакун.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY