detector.media
26.07.2012 15:27
Суд відмовив Собчак у поверненні вилучених при обшуку 1,4 млн євро
На думку Собчак, слідчі бояться, що гроші підуть на оплату масових заворушень

26 липня Басманний суд відмовив телеведучій Ксенії Собчак у поверненні 1,4 млн євро, вилучених у неї в ході обшуку у справі про масові заворушення на Болотній площі 6 травня. На засіданні слідчі заявили, що у них є підозри, що знайдені у пані Собчак гроші могли піти на фінансування радикалів, які брали участь у сутичках з омонівцями. Про це пише Kommersant.ru.

 

Приводом для звернення Ксенії Собчак та її адвоката Генрі Рєзніка став обшук, який пройшов у будинку телеведучої 11 червня. Як писала ТК, слідчі прийшли до неї в рамках розслідування кримінальної справи про масові заворушення. Справа була порушена після того, як узгоджений з владою на Болотній площі «Марш мільйонів» 6 травня переріс у бійку з поліцією. У ході обшуку слідчі виявили та вилучили в телеведучої близько 1,4 млн євро, розфасованих по конвертах. За словами телеведучої, це були її гонорари.

 

Представник слідчого комітету (СК), який виступав у процесі в якості відповідача за позовом пані Собчак, заявив, що вилучена сума все одно викликає у слідчих підозри. «Представник СК виступив коротко - СК не повертає гроші тому, як не може бути впевнений, що ними не будуть оплачуватися масові заворушення», - заявила пані Собчак.

 

Суд прийняв сторону відповідача, відмовивши телеведучій у позові. Таким чином, гроші наразі залишаться у слідчому комітеті, поки не будуть долучені до справи в якості речового доказу.

 

Ксенії Собчак і досі загрожує податкова перевірка. Відразу після обшуків офіційний представник СК Володимир Маркін заявив, що слідчі збираються з'ясувати походження вилученої суми і дізнатися, чи були сплачені з неї будь-які податки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY