detector.media
24.07.2012 17:50
Розгляд справи Пукача перенесли на вересень
Суд допитав 11 із 13 заявлених свідків

Печерський районний суд Києва до 4 вересня відклав слухання справи за звинуваченням екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомила представник інтересів вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теліченко, пише УНІАН.

 

Рішення про перерву в слуханні справи суд оголосив сьогодні. «Я вважаю правильним, що суд нарешті оголосив перерву і відклав слухання справи до 4 вересня. Учасники процесу зможуть реалізувати своє право на відпустку», - зазначила пані Теліченко. На її думку, така тривала перерва в судових засіданнях не є порушенням прав Олексія Пукача на розумний термін судового розгляду.

 

За словами Валентини Теліченко, на сьогоднішньому (24 липня) засіданні суд допитав 11 із 13 заявлених свідків: «Залишилося допитати двох свідків, місцезнаходження яких прокуратура встановлює, оскільки дані про місце їх проживання застаріли». Вона підкреслила, що має намір заявити клопотання про допит додаткових свідків, оскільки зі свідчень тих, хто був допитаний, неможливо належним чином встановити обставини і мотив злочину.

 

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України 31 березня 2011 року затвердила обвинувальний висновок і передала в Печерський райсуд Києва для розгляду по суті кримінальну справу стосовно Олексія Пукача. За даними Генпрокуратури, досудовим слідством встановлено, що обвинувачуваний у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження стосовно громадського діяча Олексія Подольського і журналіста Георгія Гонгадзе, і 17 вересня 2000 року навмисне скоїв убивство останнього. Справа Олексія Пукача розглядається в Печерському райсуді в закритому режимі із 7 липня 2011 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY