detector.media
23.07.2012 12:55
Рахманін: В Україні бракує професійних журналістів
Рахманін: В Україні бракує професійних журналістів
Свободи стало більше, а слова менше, вважає журналіст

Проблема української журналістики полягає не в лояльності влади чи критики, а в тому, що в сьогоднішній журналістиці бракує професійних та яскравих особистостей. Таку думку висловив заступник головного редактора газети «Дзеркало тижня. Україна» Сергій Рахманін в ефірі ток-шоу «Портрети із Сергієм Дорофеєвим» 21 липня на 5-му каналі.

 

Зниження фахового рівня журналістики почалося ще в часи президентства Віктора Ющенка, хоча системної цензури тоді і не було, зазначив пан Рахманін. Після зміни влади ситуація стала погіршуватися, і журналісти, які виступали проти цензури, закінчили свою кар'єру в цій галузі. І хоча на сьогоднішній день в Україні досить високий рівень свободи, але немає охочих виражати професійно та яскраво думки свої та народу в цілому.

 

«При Леоніді Даниловичу (Кучмі) нас свого часу розділили на чесних і нечесних, але був такий маленький нюанс. Одна з причин, з якої була можлива помаранчева революція, - це наявність свободи слова, незважаючи на закручування гайок. А свобода слова відбувалася тому, що люди, які в ефірі офіційному говорили одне, під псевдонімами в інтернеті писали інше. Тому що, як це не дивно, але досить велика кількість людей не могла робити того, що їм нав'язували. А одна з проблем, чому революція закінчилася тим, чим закінчилася, - тому що свободи стало більше, а слова менше», - наголосив Сергій Рахманін.

 

На думку Сергія Рахманіна, українська журналістика стає дедалі менш професійною. «Розвиток інтернету породив велику кількість копірайтерів - це люди, які крадуть один в одного тексти, ідеї і думки. Друга проблема - це колосальне розчарування й аудиторії, і журналістики», - зазначив пан Рахманін.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY