detector.media
21.07.2012 13:21
Чим Микола Княжицький відрізняється від заморожених іншопланетних монстрів?
Чим Микола Княжицький відрізняється від заморожених іншопланетних монстрів?
Дещо про останні тренди нашого телепростору
Вибач, Миколо, за таке порівняння. Але в той час, коли ТВі намагаються «вирубити» з ефіру, варто подивитись, чим громадян України годують інші канали. Щоб, так би мовити, розуміти перспективи власного «телевізійного» майбутнього. Адже, як відомо, будь-який тигр на дві третини складається з перетравленої їжі. А мозок, навіть вночі, обробляє всі телевізійні образи та сигнали, які потрапили в поле нашого зору. Підсвідомість працює. 
 
 
Зупинюсь на двох яскравих прикладах телевізійної кулінарії, якими нас нагодували цього тижня. У соціальному ток-шоу «Говорить Україна» на ТРК «Україна» обговорювали дуже важливу тему. Про бажання українців заморозити себе у спеціальній кріо-камері, щоб «прокинутись» через 100 років і потрапити у далеке і щасливе майбутнє. Можливо, у авторів програми була секретна місія: езоповою мовою натякнути народу, що спосіб досягнення кращого життя існує! Через глибоку заморозку. Щоправда, курчатам - бройлерам це не допомагає, але то вже дрібниці.
 
 
Та затуркані глядачі в студії такого провокаційного політичного підтексту не втямили. Один дядько встав і напряму заявив, що головну героїню програми, яка хоче себе заморозити, треба терміново відправити до психіатрів і говорити далі нема про що. Але ведучий Олексій Суханов, якого «виписали», разом з усією командою, з російського телеканалу Рен-ТВ, де хлопець читав новини з суфлера, продовжував своє масштабне розслідування. Метою якого було з`ясувати, чи ж хочуть, врешті-решт, громадяни України бути замороженими... А якщо є таке бажання, то у якій формі - живцем, чи після смерті?  Можна, щоправда, й частково - лише у вигляді головного мозку. Правда, актуальна тема? Якщо знайдуться бажаючі заморозити свій мозок, їм варто знати, що така послуга коштує не так вже й дорого: лише 30 тисяч доларів. Цікаво, чи можна в кредит? Схоже, що на телебаченні вже вистачає людей із замороженими мізками. Але їх продовжують масово привозити в Україну. Скоро дійде до того, що імпортуватимуть не лише ведучих, а й репортерів, аби вони продовжували «морозити» голови місцевим аборигенам. 
 
 
Інший шедевр я побачив на телеканалі «Рада». Там цілком серйозно розповідали, що до Землі наближається іншопланетний пілотований космічний корабель - планета Нібіру. Там живуть монстри, мета яких - колонізувати нашу планету. Земляни ж будуть відстрілюватись із своєї секретної зброї - андронного колайдеру, створеного урядами різних країн на території Швейцарської конфедерації. А ви, наївні, думали, що «доценти з кандидатами» там елементарні частинки розганяють до субсвітлової швидкості? Автори програми так захопились, що мимовільно відмінили вже широко проанонсований «кінець світу - 2012», призначивши вирішальну битву з монстрами на лютий 2013 року. 
 
 
Зрозуміло, що ТВі із усіма своїми антикорупційними розслідуваннями, якось не вписується в тренд  сучасного українського телебачення. Технологи, які створюють «інформаційний ландшафт», точно знають, що клітини головного мозку громадян України зараз треба завантажувати історіями про «зелених чоловічків», «міжгалактичний шаховий турнір у селі Нью Васюки», або, як співав Володимир Висоцький, про «любимый лунный трактор». А Микола Княжицький вже мав би зрозуміти, що монстрів треба шукати у далекому космосі, а не в сучасному українському політикумі, який вважає себе національною елітою! 
 
 
Дмитро Тузов для блогу «Корреспондент.Net»
Фото Павла Старостенка 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY