detector.media
17.07.2012 12:25
Світовий конгрес українців просить Януковича допомогти ТВі
Конгрес закликав міжнародне співтовариство засудити рейд податкової на ТВі

Президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій надіслав лист до міжнародного співтовариства, у якому висловив занепокоєння у зв'язку з рейдом податкової інспекції України до незалежного телеканалу ТВі 12 липня 2012 року. Про це йдеться у повідомлення СКУ, надісланому прес-службою каналу ТВі.

 

СКУ закликав міжнародне співтовариство засудити цей рейд та вимагає створити умови, за яких незалежні ЗМІ зможуть висвітлювати українські новини без загрози або побоювання помсти чи переслідування з боку влади.

 

За словами пана Чолія, резолюція Європейського парламенту щодо України від 1 грудня 2011 року наголошує на важливості свободи засобів масової інформації та на утриманні української влади від будь-яких спроб контролювати, прямо чи непрямо, зміст повідомлень у національних ЗМІ.

 

СКУ вважає, що такі дії податкової інспекції напередодні парламентської кампанії «не обіцяють нічого доброго для перспективи проведення вільних і справедливих виборів в Україні, у тому числі й для їх об'єктивного висвітлення незалежними ЗМІ».

 

Копію цього листа СКУ надіслав до президента Віктора Януковича, якого закликав забезпечити виконання резолюції Європейського парламенту щодо України від 1 грудня 2011 року відносно дотримання свободи слова.

 

Нагадаємо, СКУ є міжнародною координаційною організацією українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об'єднує в своєму складі українські організації із 32 країн та підтримує зв'язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 році як неприбуткова організація, у 2003 році СКУ був визнаний неурядовою організацією в Економічній та соціальній раді Організації об'єднаних націй зі спеціальним консультативним статусом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY