detector.media
13.07.2012 12:46
Адвокатам Княжицького не дають постанову про порушення кримінальної справи

Слідчий  податкової міліції не надав адвокатові генерального директора ТВі Миколи Княжицького постанову про порушення кримінальної справи. Про це пан Княжицький розказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Надалі він планує оскаржувати дії прокуратури.

 

«Слідчий відмовляється віддати справу моєму адвокату. А для того, щоб її оскаржити, мені хоча б потрібно її мати. Щоб вирішити, що робити, треба з'ясувати законність порушення справи. Бо я про це дізнався лише з рішення суду, у якому було посилання на порушення цієї кримінальної справи. Саму справу я не бачив», - додав Микола Княжицький.

 

За словами юриста ТВі та керівного партнера юридичної фірми Jurimex Юрія Крайняка,  постанову щодо порушення кримінальної справи відносно конкретної особи мають надати цій особі упродовж 3 діб. У ній мають бути зазначені причини порушення справи, а також статус, у якому перебуває особа (підозрюваний, обвинувачений і т.д.). У випадку з Миколою Княжицьким постанова чи її копія не була надіслана у відведені законом терміни.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», податкова міліція міста Києва порушила кримінальну справу проти Миколи Княжицького, генерального директора телеканалу ТВі. Зранку 12 липня до офісу телерадіокомпанії «Телерадіосвіт» (телеканал ТВі) прийшли п'ятеро співробітників податкової міліції з постановою суду про виїмку документів. Податківці вважають, що телеканал недоплатив державі податків через неправильне формування кредиту з податку на додану вартість.

 

Згодом керівник прес-служби ДПС в Києві Микола Ковтуненко повідомив, що кримінальна справа проти Миколи Княжицького порушена через ухилення від сплати податків на суму понад 3 млн гривень (частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу: умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY