detector.media
12.07.2012 17:31
Нацрада проліцензувала одеський супутниковий канал SATV
Серед власників і редакційної ради – люди з одеського каналу АТВ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 11 липня прийняла рішення про видачу ліцензії ТОВ «ТРК "Сателліт Телевіжн"» з міста Одеса на супутникове мовлення з логотипом SATV.

 

Телеканал запропонував концепцію молодіжного розважально-інформаційного каналу, повідомила заступник голови Нацради Лариса Мудрак. При цьому в заявці мовник вказав українську мову в обсязі 50%, але пристав на пропозицію Нацради вказати в ліцензії мову не менше 75%.

 

Директором каналу є Олександр Васильєв, власниками - Оксана Розова (61%) і Ганна Ткаченко (39%), які є в числі співвласників одеського ефірного телеканалу АТВ. Юридична та фактична адреси каналу - вул. Літературна, 1-а в Одесі.

 

У редакційній раді - Оксана Розова і Ганна Ткаченко, а також головний редактор телеканалу АТВ Михайло Бардін і Семен Уралов - шеф-редактор проекту «Однако. Украина» і колишній редактор журналу «Der Sipegel. Профиль».

 

Формат каналу - інформаційно-розважальний з фільмопоказом. В ефірі буде 18 годин на добу національного продукту, у тому числі 16 годин власного виробництва, та 6 годин іноземного продукту. Інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми становитимуть 7,5 годин на добу, культурно-мистецькі і науково-просвітницькі - по 1 годині, розважально-музичні - 3 години, дитячі - 25 хвилин, фільмопоказ - 7,5 годин.

 

Канал планує мовити із супутника Astra 1G.

 

Нагадаємо, що ТРК «Сателліт Телевіжн» брала участь у регіональному цифровому конкурсі по Одеській області (на той момент компанія була зареєстрована в селі Шпитьки Київської області), але не отримала ліцензії.

 

Водночас на засіданні 11 липня Нацрада не видала ліцензій ТОВ «Телевізійний канал "Надія"» (канал Церкви адвентистів сьомого дня, який повторно подав заявку) і ТОВ «УНТ-інформ Українське народне телебачення» (представниця компанії, за словами членів Нацради, не змогла їх переконати, заявивши, що створити канал - це її мрія). «Надія» дістала три голоси «за», «УНТ-інформ» - нуль голосів, рішення по обох заявках так і не були прийняті.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY