detector.media
12.07.2012 11:24
Слабошпицький візьме участь у міжнародному конкурсі кінофестивалю в Локарно
Із фільмом «Ядерні відходи»

Стрічка «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького представить Україну на 65-му кінофестивалі короткометражного кіно в Локарно. Про це повідомляє сайт фестивалю.

 

Ця 29-хвилинна ігрова драма увійшла до альманаху «Україно, гудбай!». Конкурентами Мирослава Слабошпицького виступлять майже 30 режисерів з уього світу.

 

 


 

 

Швейцарський кінофестиваль у Локарно проводиться з 1946 року. Його особливістю є те, що стрічки демонструються на відкритих літніх майданчиках. Покази фільмів проходять на Пьяцца-Гранде - головній площі міста.

 

Кінофестиваль проводиться щороку в серпні і триває одинадцять днів. Завдяки географічному розташуванню, Локарно поєднує культуру і мови трьох регіонів Швейцарії, де поширені італійська, французька та німецька мови. І близько 8000 глядачів фестивалю представляють різні культурні традиції.

 

Форум у Локарно проходить в два тури. Тут відбувається конкурс для художніх фільмів, і визначено дві номінації, за якими оцінюються короткометражні фільми - міжнародні та швейцарські. Також у конкурсній програмі визначено традиційні ретроспективні номінації. Окремо визначають найкращі короткометражні стрічки, зняті в Швейцарії протягом календарного року.

 

«Детектор медіа»

 

 

Фото - goodbye.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY