detector.media
10.07.2012 11:33
Асоціація продюсерів України стала членом AGICOA
Об'єднання інтересів міжнародних правовласників надає вагу колективним договорам ліцензування

Асоціація продюсерів України стала 45-м членом Міжнародної асоціації з колективного управління правами AGICOA (Швейцарія). Таке рішення було прийнято 6 липня Правлінням AGICOA в Женеві, повідомляє АПУ.

 

АПУ і AGICOA вже співпрацюють в рамках Асоціації «АРМА-Україна», яку вони разом з іншими партнерами створили в 2011 році. «АРМА-Україна» має статус організації колективного управління (ОКУ) в аудіовізуальній сфері. До неї також входять Коаліція виконавців і продюсерів України, Всеукраїнська громадська організація «Сінема» та Ліга аудіовізуальних правовласників.

 

AGICOA - це міжнародна організація у сфері авторських і суміжних прав зі штаб-квартирою в Женеві (Швейцарія), яка займається колективним управлінням правами на аудіовізуальні твори вже 30 років. Співзасновниками Асоціації є Американська кіноасоціація (The Motion picture association of America, MPAA), яка об'єднує голлівудські студії-мейджори, і Міжнародна федерація асоціацій продюсерів (FIAPF).

 

Організація збирає ліцензійні платежі скрізь, де здійснює свою діяльність. «Даний принцип підтверджений успішним 30-річним європейським досвідом роботи. АПУ і AGICOA впроваджують ці принципи також в роботі Асоціації "АРМА-Україна"», - йдеться у повідомленні.

 

Об'єднання інтересів міжнародних правовласників надає вагу колективним договорам ліцензування під час переговорів з національними та місцевими операторами мовлення, а також гарантується рівне ставлення до всіх правовласників, незалежно від розміру компанії та країни, - йдеться у повідомленні.

 

За останні 10 років AGICOA розподілила більше 500 мільйонів євро виплат по роялті. На даний момент вона збирає авторські відрахування в 38 країнах Європи і світу. Число зареєстрованих в організації правовласників досягло 10572. Кількість аудіовізуальних робіт, виплати за якими вона відстежує, перевищила один мільйон.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY