detector.media
09.07.2012 16:50
Тернопільського журналіста побили за російську мову
Тернопільського журналіста побили за російську мову
Міліція проводить перевірку за повідомленням інтернет-видання

П'ятеро молодиків побили журналіста тернопільської газети «20 хвилин» Антона Краснобаєва неподалік Тернопільського ставу вночі з п'ятниці, 6 липня, на суботу, 7 липня. Причиною, за словами потерпілого, стала його фраза, що російську мову вважає такою ж рідною, як і українську. Про це йдеться на сайті «20 хвилин».

 

«Я зі знайомим біля Ставу гуляли зі сторони Білої. Побачили компанію з п'яти людей. Років їм до 25 було, всі досить таки рослі хлопці. Виявилось, що мій знайомий віддалено знав когось із них. Підійшли, привітались. Почали спілкуватись. Розпитували, звідки я, що в Тернополі роблю. Все було нормально, поки не почали про мову говорити. Я сказав те, що думаю і відчуваю: що російська для мене така ж рідна, як і українська. Російською говорять всі мої рідні і друзі, її я чув змалечку. Але я поважаю українську. Навіть із ними я розмовляв українською», - розповів Антон Краснобаєв.

 

Після цього почалася сутичка. Кореспонденту, за його словами, розбили обличчя та понаставляли синців по всьому тілу. Спочатку його били кулаками, а коли повалили на землю, почали товкти ногами. При цьому нападники, які називали себе «патріотами» і «націоналістами», кричали: «Бий москаля».

 

Антон Краснобаєв у Тернополі живе більше півроку. Сюди він приїхав із Северодонецька Луганської області разом із дівчиною, яка вступила в один з місцевих вишів.

 

Потерпілий не звертався до працівників міліції, однак за повідомленням сайту «20 хвилин» правоохоронці розпочали перевірку інциденту, йдеться в повідомленні УМВС у Тернопільській області.

 

Як пише «20 хвилин», у неділю, 8 липня, хлопця обстежили лікарі. Також у нього взяли свідчення правоохоронці.

 

Заступник голови облорганізації ВО «Свобода» Михайло Головко в коментарі виданню припустив, що нападники могли бути звичайними хуліганами, й наголосив, що «Свобода» не є прихильником застосування фізичної сили.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY