detector.media
09.07.2012 13:00
Нацагенство з питань Євро обурилося передруком блогу з Financial Times в «Українській правді»
Про те, як «Україна по-чорному відмиває гроші на Євро-2012»

Національне агентство з питань підготовки та проведення фінальної частини Євро-2012 в Україні вважає неприпустимим те, що «Українська правда» передрукувала матеріал з газети Financial Times за підписом експерта Ендрю Вілсона. Про це йдеться в листі Нацагентства, який отримала УП.

 

Блог пана Вілсона із сайту Financial Times «Україна по-чорному відмиває гроші на Євро-2012» «Українська правда» надрукувала 21 травня 2012 року.

 

«Вважаємо неприпустимим оперування у такому авторитетному міжнародному виданні як Financial Times якимись чутками, які пан Вілсон отримав невідомо від кого, а також передрук відповідних матеріалів українськими виданнями», - йдеться у листі, підписаному головою Нацагентства Володимиром Ковалевським, - Вважаємо, що такий повноважний діяч у галузі політології не може бути експертом у всіх сферах життя, починаючи від ратифікації угод про асоціацію та вільну торгівлю між Україною і ЄС і закінчуючи коментуванням прогресу підготовки до Євро-2012».

 

На думку Нацагентства, «власна думка британського політолога та наукового співробітника, нехай навіть Європейської ради з міжнародних відносин, не може відповідати назві "інформація"».

 

У своєму блозі на сайті Financial Times експерт Європейської ради з міжнародних відносин Ендрю Вілсон писав: «Корупція розцвіла пишним цвітом, у тому числі при підготовці до турніру. Подушове ВВП в Україні - 7200 доларів в рік, але на Євро-2012 вже витрачено більше, ніж британцями на Олімпіаду в Лондоні. З чуток, відкати на більшості проектів складають до 40%».

 

 


 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY