detector.media
09.07.2012 12:08
Голова НСЖУ нарікає, що медіа потрібні власникам для політичного впливу і лобіювання

Однiєю з головних проблем розвитку медiа в Украiнi є те, що для багатьох власникiв медiйних проектiв вони не е основним напрямком дiяльностi. Про це заявив голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко у своєму виступi на Всесвітньому медiасамiтi у Москвi, повідомили «Детектор медіа» в НСЖУ.

 

«Мати у власностi газету чи телеканал престижно i модно. Вони, на жаль, потрiбнi не для бiзнесу або виконання соціальної громадської функцiї, а для полiтичного впливу i лобiювання iнтересiв. Саме тому так легко вiдкриваються i закриваються медiйнi проекти, хоча у всьому свiтi медіа - це бiзнес, а не перепустка до клубу олігархів», - заявив пан Наливайко.

 

Серед iнших проблем галузi Олег Наливайко назвав недорозвинутий рекламний ринок в Українi, падiння газетно-журнальних накладiв через низьку купiвельну спроможність населення, високий рiвень собiвартостi виробництва i неготовнiсть маркетингових служб телеканалiв до переходу на цифрове мовлення.

 

Голова НСЖУ запросив учасникiв самiту взяти участь у Всесвітньому конгресi видавцiв i редакторiв, що пройде в Києвi у вереснi цього року.

 

«Газетний конгрес у Києвi, безумовно, буде подiєю року в медiагалузi, законодавцем мод нашого бiзнесу в цьому та наступному роцi. Ми бездоганно провели разом з польськими партнерами європейський футбольний форум, на такому ж рiвнi проведемо i медіа форум», - заявив голова НСЖУ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY