detector.media
02.07.2012 17:56
Канал «Україна» очолив рейтинг національних телеканалів
ПРЕС-РЕЛІЗ

У червні, в період трансляцій матчів чемпіонату UEFA EURO 2012TM, телеканал «Україна» очолив рейтинг національних телевізійних каналів. Телетрансляції з футбольних арен на каналі подивилося 29 мільйонів українців.*

 

Чемпіонат UEFA EURO 2012TM, як грандіозна за своїми масштабами та значенням для всієї країни спортивна подія, викликав небувалий інтерес у глядачів: в результаті матчі європейської першості в ефірі каналу «Україна» подивилося 29 млн. українців, що склало 69%* всієї телеаудиторії у віці від 4 років.

 

Безумовно, найбільш популярними серед українських глядачів стали ігри за участю національної збірної. Трансляції цих матчів увійшли до десятки найкращих телепрограм на вітчизняному телебаченні за останні п'ять років. А матч Україна-Англія в рамках трансляції чемпіонату UEFA EURO 2012TM на каналі «Україна» пройшов з рекордною часткою для найактивнішої аудиторії 18-54 років - 59,23%** і рейтингом - 23,11%**, ставши найуспішнішою телевізійною програмою за період з 2008 року.

 

Марина Миргородська, директор телеканалу «Україна»:

«Показати ЄВРО як грандіозне свято футболу - саме таке завдання канал ставив перед собою на період чемпіонату і в цьому бачив свою соціальну місію.

 

Для популяризації цієї події канал «Україна» у травні і червні розгорнув масштабну промо-кампанію і тим самим привернув максимальну кількість глядачів - цифри телеперегляду говорять самі за себе! Ми створили ряд власних тематичних ТБ-продуктів: документальні проекти «Жінка чемпіона», «Вони їдуть до нас», «Один день ЄВРО» і, звичайно ж, велике шоу «Великий Футбол» - програму, яка в режимі нон-стоп відпрацювала в прямому ефірі всі 19 днів чемпіонату. Канал зробив все, аби наші глядачі відчули себе повноцінними учасниками цієї великої футбольної події, навіть не будучи на стадіоні ».

 

Шоу «Великий футбол» з Олександром Денисовим та Іриною Блохіною виходило в прямому ефірі каналу «України» до і після кожного матчу UEFA EURO 2012TM, і стало найпопулярнішим телевізійним футбольним проектом в період чемпіонату. У програмі взяли участь багато зірок і експертів вітчизняного та європейського футболу: Олег Блохін, Андрій Баль, Марсель Десаї, Лотар Маттеус, Марко Матерацці, Жан-Марі Пфафф, коментатори Василь Уткін, Юрій Розанов та багато інших. Унікальність програми «Великий Футбол» в тому, що вона поєднувала футбольну аналітику, елементи ток-шоу та розважального формату. Гостями програми стали виконавиця офіційного гімну ЄВРО-2012 Oceana, відомі українські виконавці - прима Віденської опери Вікторія Лук'янець, Олег Скрипка, Тарас Чубай, гурти «Пікардійська Терція», «ТНМК», «Мандри» та інші. Окрім того програму відвідали багато європейських журналістів та зарубіжних телеканалів, які висвітлювали ЄВРО-2012.

 

Середня частка шоу «Великий футбол» склала 12,85%**. Максимальна частка - 29,57%** у проекту була 19 червня, після матчу Україна-Англія. В цілому, в червні частка телеканалу «Україна» зросла на 34%**, а рейтинг - на 26%** порівняно з травнем 2012. Таким чином, канал «Україна» очолив телевізійний рейтинг країни з наступними показниками телеперегляду: часткою 11,25** і рейтингом 1,41**.

 

 

* Розрахунок показників здійснено для населення у віці старше 4 років, вибірка «Вся Україна»,

** Розрахунок показників здійснено для населення у віці старше 18-54 років, «міста 50 тис. чол. +». 

 

Дослідження телевізійної аудиторії здійснюють GfK Ukraine і «Комунікаційний альянс», дані надані телеканалом «Україною». Детальніше про використані змінні дивіться в глосарії GfK. Показники надані за період до 1 липня 2012, при цьому дані за 30 червня і 1 липня - попередні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY