detector.media
02.07.2012 16:35
Медіа-профспілка закликає Ландіка відкликати заяву до прокуратури щодо LB.ua
Верховна Рада – це публічне місце, де депутат має виконувати свою роботу, а не займатися особистими справами

Незалежна медіа-профспілка України закликає народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка відкликати свою заяву до прокуратури щодо втручання в особисте життя з боку журналіста. Прокуратуру ж закликають пояснити, чому вона почала розслідування лише через вісім місяців після публікації, про яку йдеться в заяві Володимира Ландіка.

 

Нагадаємо, Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою відкрити кримінальну справу за ст.163 (до 7 років ув'язнення). Його обурила публікація на сайті LB.ua «Ландик-старший спасает сына с помощью технологов и "правильных" комментариев на сайтах» від 18 листопада 2011 року, у якій було оприлюднено його СМС-листування. Слідчий прокуратури минулого тижня звернувся до редакції LB.ua з вимогою надати відомості про фотографа видання Макса Левіна, головного редактора Олега Базара та шеф-редактора Ксенію Василенко (Соню Кошкіну).

 

Профспілка звертає увагу прокуратури та депутата, що Верховна Рада - це публічне місце, де депутат має виконувати свою роботу, а не займатися особистими справами. «Володимир Ландік відкрито демонстрував екран свого мобільного телефону журналістам, які уважно слідкують за діями депутатів з балкону. Він не міг не розуміти, що його листування може бути прочитано, сфотографовано або знято на відео», - вважають у профспілці.

 

НМПУ вважає, що фотожурналіст чесно виконував свої професійні обов'язки. «Він побачив як депутат намагається незаконно вплинути на інформаційну агенцію "Ірта-Fax", щоб захистити свого сина, який жорстоко побив дівчину. Зафіксувавши побачене на фото, журналіст розповсюдив цю інформацію, адже вона становить суспільний інтерес. То ж ким має займатися прокуратура - депутатом Ландіком, який цензурує агенцію "Ірта-Fax", чи чесним журналістом Максом Левіним, який сумлінно виконував свої професійні обов'язки?», - йдеться в заяві профспілки.

 

Юридичне бюро профспілки готове захищати члена своєї організації, фотографа LB.ua Максима Левіна та закликає журналістів - членів профспілки не залишатися осторонь та активно висвітлювати цей конфлікт.

 

Сам Володимир Ландік наголошує, що його заява до прокуратури не є спробою тиску на LB.ua і йому невідомо, чому прокуратура вирішила розглянути його заяву лише зараз. Прокуратура кримінальної справи поки не порушувала, а тільки проводить перевірку.

 

Шеф-редактор порталу LB.ua Соня Кошкіна, виїхавши у відпустку за межі України, заявила, що не має наміру повертатися. Вона вважає, що заява Володимира Ландіка - лише привід розібратися з LB.ua і з нею особисто.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY