detector.media
28.06.2012 14:21
Томенко вважає, що дітей не мають використовувати у партійній та політичній рекламі
Депутат наголошує, що зображення дітей використовують у рекламі керівників партійних організацій Партії регіонів

Заступник Голови Верховної ради України Микола Томенко вважає, що використання зображення дітей у рекламі голів обласних адміністрацій та у рекламі їх як керівників партійних організацій Партії регіонів є неприпустимим. Про це повідомляє прес-служба депутата.

 

За його словами, йдеться, зокрема, про рекламну кампанію Партії регіонів та голів Черкаської, Київської та інших області. Микола Томенко вважає це неприпустимим з моральної точки зору, і нагадує, що у багатьох країнах світу є табу на використання дітей у партійних чи політичних рекламних проектах.

 

Саме тому він вважає, що необхідно вносити зміни до законодавства про рекламу: «Якщо політичні діячі та високопосадовці сьогодні не керуються загальними принципами етики та моралі, очевидно треба вносити до закону про рекламу норму, яка б забороняла використовувати зображення дітей у партійній чи політичній рекламі». 

 

Також він звернув увагу, що останнім часом в комерційній та політичній рекламі зображення дітей почали активніше використовувати з порушенням обмежень визначених статтею 20 закону України «Про рекламу». Нагадаємо, цією нормою забороняється реклама: з використанням зображень дітей, які споживають або використовують продукцію, призначену тільки для дорослих; з інформацією, яка може підірвати авторитет батьків; з вміщенням закликів до дітей придбати продукцію; з використанням зображень справжньої або іграшкової зброї, вибухових пристроїв; тощо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY