detector.media
27.06.2012 14:41
Ландік вимагає кримінальної справи щодо журналістів LB.ua
Підстава – оприлюднення СМС-листування народного депутата восьмимісячної давнини

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік, член Комітету з питань свободи слова та інформації, звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, здійснене щодо державних чи громадських діячів). У заяві пана Ландіка фігурують шеф-ректор інтернет-видання LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор LB.ua Олег Базар і фотокор видання Макс Левін.

 

27 червня до редакції LB.ua надійшов запит прокуратури Печерського району, яка проводить перевірку за зверненням народного депутата, повідомляє LB.ua. Прокуратура цікавиться, чи працювали в листопаді 2011 року в редакції LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), Олег Базар і Макс Левін.

 

Стаття 163 ККУ передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років.

 

 


 

 

Володимира Ландіка обурила публікація за 18 листопада 2011 року «Ландік-старший рятує сина з допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах», зауважує LB.ua.

 

18 листопада 2011 року, в день ухвалення парламентом закону про вибори, журналіст LB.ua зафіксував на фото, як нардеп Володимир Ландік у сесійній залі веде смс-переписку щодо долі свого сина, який на той час був підсудним за звинуваченням у побитті дівчини. Зі змісту листування зрозуміло: для поліпшення іміджу сина Романа Ландік-старший вдається до допомоги політтехнологів і навіть «залучає» журналістів луганської телекомпанії до написання позитивних коментарів у новинах і текстах, присвячених процесу над Ландіком-молодшим.

 

Володимир Ландік на матеріал відреагував досить різко - вимагав, щоб Соня Кошкіна «оприлюднила свої гігієнічні прокладки». Але в прокуратуру звернувся лише вісім місяців по тому.

 

Редакція LB.ua висловлює здивування візитом співробітника прокуратури і не відкидає політичного підтексту справи. «На жаль, його обставини сильно нагадують обставини деяких гучних справ останнього часу. Загальновідомим є факт, що народний депутат Володимир Ландік у силу відомих обставин повинен дотримуватися лояльності до правоохоронної системи. І той факт, що він звернувся з заявою через майже рік, не може не насторожувати», - йдеться в повідомленні редакції.

 

Юристи LB.ua, ознайомившись із запитом прокуратури, не вбачають у діях керівників і журналістів видання неправомірних дій, а тим паче складу злочину. Водночас, на їхню думку, справа не обмежиться попередньою перевіркою, існує ймовірність порушення кримінальної справи в найближчі дні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY