detector.media
13.06.2012 15:04
За порнографію і пропаганду насильства МВС скерувало до суду 229 кримінальних справ
МВС і Держкомтелерадіо відповіли НЕК, як захищають мораль

За чотири місяці 2012 року Міністерство внутрішніх справ виявило 260 фактів виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів і творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, виявлено 122 особи, які їх вчинили та скеровано до суду 229 кримінальних справ.

 

Про це повідомило МВС, відповідаючи на прохання Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі надати інформацію про практику застосування законодавства з питань захисту суспільної моралі у 2011-2012 роках, йдеться на сайті НЕК.

 

У 2011 році було виявлено 837 фактів виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів та творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, виявлено 525 осіб, які їх вчинили, порушено 515 кримінальних справ.

 

За інформацією департаменту карного розшуку Міністерства внутрішніх справ України «на постійній основі вживаються заходи щодо боротьби зі злочинами проти моральності, а саме з виготовленням, збутом і розповсюдженням порнографічних предметів та товарів, що пропагують культ насильства і жорстокості».

 

Державний комітет телебачення і радіомовлення у своїй відповіді НЕК на подібний запит повідомив, що державні мовники закону про захист суспільної моралі не порушують. «Державні телеорганізації відповідно до державного замовлення створюють та розміщують в ефірі програми, які відповідають загальнолюдським цінностям, соціальним і культурним запитам громадян. Програми та фільми сумнівного змісту до ефіру державних телерадіокомпаній не допускаються», - йдеться у відповіді Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, президент Віктор Янукович в межах адміністративної реформи 9 грудня 2010 року видав указ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», який, зокрема, передбачає ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

 

Тільки у травні 2012 року уряд вніс до Верховної Ради законопроект № 10447 про внесення змін до закону «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду), що пропонує вилучити із чинного закону положення щодо статусу та засад діяльності НЕК. Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації підтримав цей проект про ліквідацію НЕК

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY