detector.media
11.06.2012 17:22
Мер Львова вимагає транслювати матчі у фан-зонах українською мовою
У фан-зонах транслюють канал «Футбол», на якому присутні російські коментатори

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до УЄФА з терміновою вимогою забезпечити трансляцію матчів у фан-зоні міста лише українською мовою. Про це повідомляє УНІАН.

 

10 червня з вини УЄФА під час матчу Північна Ірландія - Хорватія трансляція велася російською, а не українською мовою, повідомили УНІАН у медіа-центрі «Львів 2012».

 

«Випадок, який стався вчора, коли матч між двома збірними транслювався російською мовою, це неприпустима ситуація. Це те саме, якби у фан-зоні у Гданську транслювали матч німецькою. Прошу УЄФА негайно виправити ситуацію», - наголосив пан Садовий.

 

У фан-зоні було включення телеканалу «Футбол». За інформацією УНІАН, до режисерів надійшла чітка вказівка УЄФА транслювати матчі з каналу «Футбол», на яку їм була надана картка декодування сигналу.

 

Нагадаємо, на телеканалі «Футбол» на відміну від «України», де матчі коментують виключно українською мовою, присутні коментатори Василь Уткін і Юрій Розанов з російського каналу «НТВ+».

 

Право визначати, який канал включатимуть у фан-зонах, має виключно УЄФА, повідомив «Детектор медіа» директор телеканалу «Футбол» Олександр Денисов: «УЄФА має сигнали всіх каналів і на свій розсуд включає канали у фан-зонах. Яким чином Союз розподіляє матчі у фан-зонах і які канали їх транслюють, мені невідомо. Офіційна фан-зона - це фактично територія посольства УЄФА».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY