detector.media
«Телекритика»
08.06.2012 16:47
Друга хвиля дослідження аудиторії радіо у Києві від GfK, березень-травень 2012 року
Друга хвиля дослідження аудиторії радіо у Києві від GfK, березень-травень 2012 року
«Радіокомітет» оприлюднив результати другої хвилі вимірювання київської аудиторії радіо, що проводиться дослідницькою компанією GfK Ukraine

Протягом тижня радіо слухають 87% киян, у середньому за добу - 65%. Найактивніша аудиторія радіо - слухачі віком 25-44 роки. Такі дані 8 червня оприлюднило галузеве об'єднання «Радіокомітет», посилаючись на результати другої хвилі вимірювання київської аудиторії радіо, що проводиться дослідницькою компанією GfK Ukraine*.

 

За словами керівника дослідницького центру НАМ Віталія Гордузенка, аудиторія віком від 12 до 24 років більше слухає радіо у вихідні дні, ніж у будні, на відміну від слухачів у віці 25-44 років, - вони слухають радіо переважно упродовж робочого дня з 10:00 до 18:45; найстарша аудиторія (45-65 років) слухає радіо переважно вранці з 6:00 до 12:00.

 

Динаміка слухання радіо у столиці збереглася, у порівнянні з даними попередньої хвилі досліджень, стверджують у «Радіокомітеті». Протягом дня найбільше радіо слухають у робочий час. Вдома радіо слухають 35,9% жителів столиці, в авто - 22,8%. Киян, що слухають радіо в авто, вдвічі більше ніж тих, хто слухає радіо у громадському транспорті.

 

Рейтинг столичних радіостанцій станом на початок червня має такий вигляд:

 

 

У графіках, нагадаємо, не відображено рейтингів категорії «Інше» та «Не знаю». З-поміж іншого приховано показники таких мереж, як «Шансон» і «Шарманка» з Business Radio Group, Першого каналу Національного радіо (УР-1) та «Радіо Ера», які в попередньому дослідженні компанії TNS входили до топ-15 радіомереж («Шансон» посідав за різними показниками першу і другу позиції).

 

За кількістю слухачів за середню добу найбільшу аудиторію з-поміж станцій, які входять у дослідження, збирають «Хіт FM», «Русское радио», «Люкс FM», «Ретро FM» і Kiss FM:

 

 

Друга хвиля дослідження виявила, що 44% киян хоча б раз на місяць слухають радіо через інтернет (за даними першої хвилі цей показник становив удвічі менше - 20%). У Києві показник слухання через інтернет вищий, ніж по Україні, де, за даними першої хвилі дослідження по містах 50 тис.+, протягом місяця 35% слухачів хоча б раз використовували такий тип прийому. Серед інтернет-слухачів найпопулярнішими станціями з-поміж учасників дослідження є Kiss FM, «Люкс FM», «Хіт FM»:

 

 

* Дослідження Radio Research проводиться методом комп'ютеризованого телефонного опитування за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення індустріального об'єднання «Радіокомітет». Друга хвиля дослідження проводилася за період 21 березня - 20 травня 2012 року. Обсяг вибірки склав 3143 респондентів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY