detector.media
08.06.2012 15:28
Новини зняли з технічних причин, а не через Януковича – гендиректор ДТРК «Крим»
А Держкомтелерадіо не втручається в редакційну політику телерадіокомпанії - стверджує Валерій Гуменюк

Повтор випуску новин від 6 червня не відбувся 7 червня з технічних причин, а не через відсутність сюжетів про президента. Про це сказав у коментарі «Детектор медіа» виконувач обов'язків генерального директора ДТРК «Крим» Валерій Гуменюк.

 

«Заміна в ефірі повтору випуску "Хаберлер" 7 червня 2012 року сталася з технічних причин, пов'язаних з недисциплінованістю деяких співробітників ДТРК "Крим". Рішення про вихід чи невихід програми приймається випусковим редактором каналу», - сказав пан Гуменюк. Він також стверджує, що «Держкомтелерадіо не втручається в редакційну політику телерадіокомпанії», а «випуски новин "Хаберлер", після усунення технічного браку, як і раніше, виходять у звичному режимі».

 

Нагадаємо, 7 червня керівництво ДТРК «Крим» зняло з ефіру повтор програми «Хаберлер» - новин кримськотатарською мовою. Як вважають журналісти телекомпанії, сталося це через відсутність будь-якої інформації про президента України у випуску.

 

За словами в.о. гендиректора, новинні випуски  ДТРК «Крим»: «Час новин», «Хаберлер»  висвітлюють події, які відбуваються в Україні і Криму, про виконання соціальних програм, реалізацію в регіоні указів президента і постанов уряду, важливі пам'ятні дати, новини в  сфері економіки, медицини, науки, культури і спорту.

 

«У випусках "Хаберлер" висвітлюються також новини соціально-культурного життя кримськотатарського народу. Оперативні зйомки з місця подій, сюжети про проблеми облаштування кримських татар на півострові, інтерв'ю з діячами кримськотатарського народу і найбільш цікаві новини зі світу культури та мистецтва», - зазначає Валерій Гуменюк.

 

В.о. гендиректора додав, що інформування громадян регіону про діяльність президента України є складовою частиною державного замовлення. «У зв'язку з цим як мінімум дивним виглядають звинувачення з приводу "окремих вимог" про висвітлення інформаційних подій за участі президента».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY