detector.media
05.06.2012 16:03
6 червня - презентація мапи гучних корупційних розслідувань «Київ. Мапа корупції»

6 червня (середа), в День свого професійного свята, українські журналісти презентують туристичну мапу гучних корупційних розслідувань - «Київ. Мапа корупції».

 

Мапа буде презентована на мирній акції в селі Нові Петрівці біля президентської резиденції «Межигір'я». У такий спосіб  представники «Стоп цензурі!» нагадають Президенту Віктору Януковичу його обіцянку, яку він дав два роки тому під час прес-конференції 4 червня 2010 року за підсумками 100 днів роботи, - показати громадськості свою резиденцію. «Межигір'я» є одним з об'єктів на Мапі корупції, щодо якого було проведено низку викривальних журналістських розслідувань.

 

Мета акції - привернути увагу державних органів та суспільства до того факту, що журналістські розслідування масштабної корупції не знаходять відповідної реакції влади.

 

«Київ. Мапа корупції» складається з 19 найгучніших випадків корупції, про які українські журналісти зробили розслідування, але належного реагування від правоохоронних органів так і не було. Здебільшого ці корупційні факти замовчуються у вітчизняних ЗМІ. Мапа має дві мови - українську та англійську.

 

Акція відбуватиметься з 8.30 до 10:00.

 

Після акції представники Руху приєднаються до прес-конференції Інституту масової інформації та Незалежної медіа-профспілки України, на якій буде оголошено результати антирейтингу ворогів преси в Україні. Прес-конференція відбудеться в інформаційному агентстві RegioNews (вул. Хрещатик, 10-Б, 3 поверх, оф. 8), початок о 12.00.

 

 

Довідка

Громадський рух «Стоп цензурі!»

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

Це  ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням /news/article/53128/2010-05-22-pripiniti-tisk-na-zhurnalistiv-ne-dopustiti-represii/

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship

 

Контактна особа:

Артем Соколенко,

координатор прес-центру Громадського руху «Стоп цензурі!»

050 440 46 08 censor.stop@gmail.com
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY