detector.media
02.06.2012 14:22
Депутат не буде подавати до суду на журналіста
Депутат не буде подавати до суду на журналіста
Працівники мерії Черкас не в захваті від сюжету про Долину троянд, який зробив журналіст ТРК «Рось» Валентин Чернявський.
Нагадаємо, що Валентин під час прес-конференції поцікавився у міського голови Черкас Сергія Одарича, куди поділися гроші, які в минулому році зібрали за фотографування для проекту «Фейсвол». Адже тоді черкащани фотографувалися, сплачуючи 30 гривень за кожну фотоплитку. Таким чином, чотири тисячі фотокарток вмонтували у спеціальну стіну. Мер обіцяв, що за отримані кошти закуплять і висадять троянди у Долині троянд.
 
 
 
 
Відповідаючи на запитання журналіста, міський голова сказав, що частину квітів уже висадили, щоправда, коштів на це бракує, оскільки близько 30 % фотокарток робили безкоштовно, «бо про це просили багатодітні, малозабезпечені та пенсіонери».
 
У той же час, соратник мера Черкас, депутат Черкаської міської ради Нарек Казарян, який безпосередньо опікувався встановленням «Фейсволу», розповів, що насправді ніяких квітів не висаджували, і навіть про те, скільки вони будуть коштувати, не дізнавалися. Також депутат запевнив, що ніхто не фотографувався безкоштовно, усі платили гроші.
 
 

fey

  
 
Сюжет дуже сподобався користувачам Інтернету – його почали поширювати в соціальних мережах. Черкащан обурив той факт, що пояснення мера та його соратника не співпадають.
 
Тим часом, працівники мерії також відреагували. Сергій Одарич заявив, що взагалі не бачив сюжет і щойно його переглянув: 
 
«Прикро зустрічатися із брехливою журналістикою. Мій перший синхрон повністю вирваний із контексту, і до нього зроблена неправдива підводка. Увесь проект був дефіцитним на 20-30 тис грн. Цей дефіцит покрили два мої підприємства - Темп і ДОК. І незрозуміло, до чого тут Ткаченко? Принаймні до Долини троянд він не мав і не має жодного відношення. Судитися я не збираюся. Час все сам розставить на свої місця», - відповів мер.

 
Також ми отримали коментар від керуючого справами Черкаського міськвиконкому Миколи Кудрявцева:
 
«Коментувати фактаж я не можу, тому що тоді вже я в свою чергу буду змушений щось припускати. Я не опікувався «Фейсволом», тому особисто у мене інформації немає. Журналіст сам обирає методи власної роботи - це беззаперечно. Але на мою думку, сюжет був би значно цікавішим, якби спілкувалися не лише з мером і депутатом. Пригадую, що близько десятка осіб займалися проектом минулого року, кожен з яких відповідав лише за частину роботи, тому різнобій у коментарях я сприймаю абсолютно спокійно. Залучення до сюжету депутата Ткаченка навіть без спроби отримати у нього хоча б якісь пояснення теж не схоже не об'єктивну подачу матеріалу, як і посилання на непідтверджені джерела», - зауважив Микола Кудрявцев.
 
Тим часом, деякі працівники прес-служби Черкаського міськвиконкому були більш категоричними:
 
 

kuzlyaev

 

 
Як виявилося, працівники прес-служби були обурені тим, що вкінці сюжету Валентин Чернявський згадав, що в тендері на озеленення та висадку квітів переміг депутат Черкаської міської ради Сергій Ткаченко.
 
«Мені написали, що я допустив кілька помилок, основна з яких – це те, що в тендері переміг не Сергій Ткаченко, а Марина Ткаченко. Це його дружина. Я вже зараз готовий подати спростування, що переміг не депутат із фракції Вільних демократів, а його дружина!  Крім того, я не казав, що Ткаченко виграв тендер по Долині троянд. Там жодного слова не було про Долину троянд. Я просто сказав, що «на озеленення та на квіти». Щоб зробити сюжет, я задав однакові питання Одаричу і Казаряну, але відповіді були кардинально іншими. Тож побудував сюжет на цьому. Зараз мені надіслали повідомлення, що будуть подавати на мене в суд. Мовляв, я допустився кількох помилок, і зараз Ткаченко консультується із юристами щодо того, як правильно скласти позов», - розповів у коментарі НародUA Валентин Чернявський.
 
На його думку, депутат Ткаченко взагалі не має жодного стосунку до «Фейсволу», тому в нього не брали коментар.
 
«Його коментар там був би недоречний. Це не аналітичний матеріал, це звичайний інформаційний сюжет, який демонструє, як міський голова відкрито говорить неправду, а словами його ж соратника по партії це спростовується», - підсумував Валентин Чернявський.
 
Сергій Ткаченко не приховував, що обурений сюжетом. Причому, найбільше обурення в нього викликає той факт, що його знімали на відеокамеру через решітку, не повідомивши про зйомку. Він справді виграв сім лотів на озеленення та висадку квітів у місті, проте до Долини троянд не має жодного стосунку.
 
«Це взагалі, по-перше, неправда, що я виграв тендер. Виграла моя дружина. І зйомка ця з-за грат... Я якраз петунію отримував для клумби, яка біля бібліотеки імені Лесі Українки. Хлопці вивантажували і я їм допомагав, а тут знімають через паркан... Прийшли, тишком-нишком зняли і кажуть: «за дивних обставин тендер виграв депутат міської ради». Прийдіть, поспілкуйтеся, я розповім, хто виграв тендер», - сказав Сергій Ткаченко.
 
На наше запитання, чи збирається він подавати до суду, депутат відповів заперечно.
 
«Навіщо воно мені? Просто неприємно», - підсумував Сергій Ткаченко.
 
 
Вікторія Кобиляцька, «Народ UA»
Фото - http://narodua.com
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY