detector.media
26.05.2012 20:39
Професор Єльського університету звинуватив Колесніченка в порушенні авторських прав
Тімоті Снайдер вимагає вибачень та знищення усіх паперових копій його книги
Професор Єльського Університету Тімоті Снайдер заявив про порушення своїх авторських прав з боку народного депутата України від Партії регіонів Вадима Колєсніченка. В офіційній заяві, переданій УНІАН, пан Снайдер вимагає вибачень та знищення усіх паперових копій його книги.
 
 
«З подивом дізнався, що моя стаття з блогу у "New York Review of Books" була передрукована у збірці "ОУН и УПА: исследования о создании «исторических» мифов" (Київ, 2012). Зазвичай, я не проти передруку своїх матеріалів іншими мовами – але за однієї умови: дотримання авторських прав», - відзначив пан Снайдер.
 
 
Професор Єльского університету зазначає, що досі усі його україномовні публікації – статті у часописі «Критика» та дві книги у видавництві «Грані-Т» – дотримувалися цього правила. Але «воно було грубо порушено у випадку названої вище збірки. Видавці цієї книжки – Міжнародний антифашистський фронт та Міжнародний доброчинний фонд «Дніпро-Січ», співголовою якого є пан Колесніченко, - зверталися до мене за дозволом на передрук цього матеріалу, але я їм відмовив».
 
 
Тож, на думку Т.Снайдера, поява цього матеріалу у згаданій збірці не може кваліфікуватися інакше, як грубе порушення його авторських прав. Окрім того, зауважує професор, «вони двічі ввели в оману потенційних читачів: по-перше, назвавши мій матеріал "науковою статтею" (насправді, це є запис у блозі, котрий має свій правила і жанр, відмінний від академічної публікації), по-друге, перекрутивши послідовно впродовж усієї книжки, моє прізвище ("Шнайдер" замість "Снайдер")».
 
 
Тімоті Снайдер зауважує, що Україна зараз переживає не найкращі часи і як ніколи потребує дотримання правил цивілізованої поведінки. «Це стосується, зокрема, такої чутливої і вибухонебезпечної ділянки, як історична пам'ять та історична політика. Поведінка видавців збірки "ОУН и УПА" не є зразком ані цивілізованості, ані чутливості. Вона наносить шкоду не лише особисто мені, але й самій Україні та її образу в усьому світі», - наголосив професор Єльского університету.
 
 
У своїй заяві він вимагає від видавництва – а особисто від народного депутата В Вадима Колесніченка, співголови Міжнародного антифашистського фронту й автора передмови до цієї збірки – публічного вибачення за порушення його авторських прав, а також зняття цієї книжки з Інтернету та знищення усіх її паперових копій.
У протилежному випадку Тімоті Снайдер обіцяє вдатися до юридичних засобів.
 
 
«Детектор медіа» 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY