detector.media
19.05.2012 09:33
Щорічну правозахисну нагороду США присудили Алесеві Беляцькому
«За виняткову мужність і цілеспрямованість у захисті прав людини і демократії від репресій влади»
Державний департамент США присудив щорічну нагорода за захист прав людини білоруському правозахисникові Алесеві Беляцькому, повідомляє «Радіо Свобода». Пан Беляцький є засновником і керівником правозахисного центру «Весна»
 
 
Цю відзнаку вручають особистосятям або неурядовим організаціям, які «засвідчили виняткову мужність і цілеспрямованість у захисті прав людини і демократії від репресій влади».
 
 
Алеся Беляцького суд визнав минулого року винним в ухилянні від сплати податків на суму в близько 90 тисяч доларів і засудив на 4 з половиною роки ув’язнення з конфіскацією майна. Він не визнає себе винним і називає справу політично мотивованою. 
 
 
До «прихованих доходів» Беляцькому зарахували кошти, які надходили як пожертви на діяльність його центру на його приватні рахунки в Польщі і Литві.
 
 
Центр «Весна», що займається допомогою репресованим у Білорусі, яких переслідує режим президента Олександра Лукашенка, свого офіційного рахунку не має, бо ще 2003 року влада країни скасувала його реєстрацію, й відтоді він діє по суті підпільно.
 
 
«Детектор медіа» 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY